„S-a discutat foarte mult despre abrogarea legii privind pensiile speciale ale parlamentarilor. Principiul a fost acceptat, dar modul în care se întâmplă acest lucru rămâne să fie decis în următoarea perioadă, pentru că această iniţiativă va include un program de reformă a Parlamentului care nu se va reduce doar la această idee”, a spus Săftoiu.

Ziua de 10 Mai, sărbătorită oficial

Ea a adăugat că PNL vrea ca întreg sistemul de pensii să fie reformat, astfel încât metoda de calcul a pensiilor să fie echitabilă și unitară. „Intenţia este să nu mai existe pensii speciale pentru diverse categorii, să existe o altă modalitate de calculare a acestor pensii, în aşa fel încât să fie echitabil şi unitar, deci să nu mai existe privilegiaţi. În detaliu vor intra cei care vor elabora această lege”, a explicat Săftoiu.

Legea pensiilor speciale prevede ca un parlamentar cu un mandat să ia o pensie de circa 1.550 de lei, cel cu două mandate ar primi 3.100 de lei, iar cei cu minimum trei mandate ar câştiga aproximativ 4.600 de lei. Liberalii au mai discutat despre prioritățile legislative: codul incompatibilăților și statutul aleșilor locali, prevenția în sănătate și reprezentarea de gen în politică. PNL mai vrea ca ziua de 10 mai să fie declarată Ziua Independenței naționale a României.