Desertul perfect pentru Ziua Copilului. Spumă cu frișcă și căpșuni

Sursa foto: Pixabay

De Ziua Copilului, deserturile sunt la mare căutare. Cei mici se pot bucura din plin de un deliciu pregătit în casă. De altfel, acesta se prepară în doar câteva minute și poate fi savurat de copii, dar și de părinți! Iată cât de ușor de poate pregăti.

Spumă de căpșuni. Desert pentru prima zi de vară

Pentru a obține un desert delicios și aspectuos, este ideal ca frișca utilizată să fie de bună calitate. Sortimentele de smântână vegetală pentru frișcă, găsite în toate supermarketurile sunt ieftine, insă gustul acestora nu va fi pe măsura așteptărilor.

Smântâna din lapte folosită pentru frișcă trebuie să aibă un procent ridicat de grăsime. În combinație cu aroma căpșunilor românești dulci și aromați, frișca va avea un gust deosebit.

Sursa foto: Pixabay

Ingredientele necesare pentru această rețetă:

  • 300 grame de căpșuni
  • 200 ml de smântână pentru frișcă
  • zeama de la o jumătate de lămâie
  • 200 grame de zahăr

Căpșunile proaspete se spală sub jetul de apă și se curăță de frunze. Într-un vas cu pereții înalți se toarnă smântâna pentru frișcă și se adaugă peste aceasta doar două linguri de zahăr. Compoziția se amestecă energic cu telul sau cu ajutorul unui mixer. Treptat, se adaugă și restul cantității de zahăr. După ce acesta s-a topit, în compoziție se toarnă și zeama de la o lămâie. Frișca se bate timp de 5-6 minute. 

Spumă de căpșuni. Un desert îndrăgit de toți copiii

Căpșunii se adaugă peste frișcă în momentul în care aceasta s-a întărit. Astfel, consistența desertului va fi cea dorită. Pentru un plus de savoare, câțiva căpșuni se pot tăia mărunt și adăuga peste compoziția cremoasă.

Sursa foto: Pixabay

Înainte de a fi servită, spuma de căpșuni se lasă la frigider pentru 2-3 ore. Aceasta se poate așeza în pahare sau chiar între două foi de napolitană. Opțional, aspectuosul desert se poate decora cu fructe proaspete sau bomboane colorate.