O rețetă de desert perfectă pentru orice anotimp, care cu siguranță vă va aminti de vremurile copilăriei. Desertul este foarte ușor de pregătit și extrem de delicios, reprezentând o alegere excelentă dacă doriți să impresionați persoanele dragi.
Piersicile umplute cu cremă aduc multora aminte de gustul de acasă. Pentru acest desert nu ai nevoie de doar câteva ingrediente și de puțin timp, deoarece este gata imediat.
Ingrediente piersici umplute cu cremă
- 130 ml lapte,
- 500 g făină,
- 100 g unt,
- 10 g praf de copt,
- două ouă,
- o lingură extract de vanilie,
- 120 g zahăr și puțină sare.
Pentru cremă:
- 100 g nucă măcinată,
- 50 g zahăr pudră,
- 100 g unt,
- 150 g dulceață de caise,
- o linguriță esență de rom,
- 30 g cacao.
Pentru decor:
- 150 ml lapte,
- 150 ml lapte,
- colorant gel roșu,
- colorant gel galben,
- 200 g zahăr tos.
Mod de preparare
Pentru a pregăti fursecurile, începeți prin a pune untul la temperatura camerei într-un bol și adăugați zahărul. Amestecați bine până când se formează o cremă, apoi adăugați cele două ouă, sarea și vanilia. Continuați să amestecați și adăugați laptele, care trebuie să fie și el la temperatura camerei, făina și praful de copt.
Asigurați-vă că amestecați bine până când obțineți un aluat moale și puțin lipicios. Modelați biluțe din aluat, fiecare având aproximativ 30 de grame. Este recomandat să cântăriți biluțele pentru a vă asigura că au aceeași dimensiune și greutate. Nu le faceți prea mari.
Biluțele se aplatizează și se pun într-o tavă tapetată cu hârtie de copt. Tava se pune la cuptor aproximativ 20 de minute. Apoi se lasă la răcit. Fursecurile se scobesc în mijloc, iar resturile se pun deoparte pentru a fi folosite la cremă.
Cum să faceți crema. Rețeta Jamilei
Se începe prin măcinarea resturilor de la fursecuri pentru a obține pesmet. Se adaugă nucile, cacao și zahărul pudră și se amestecă bine. Se adaugă untul moale, dulceața de caise, esența de rom și se amestecă din nou până se obține o cremă densă.
După aceea, se umplu fursecurile cu această cremă și se lipesc două jumătăți pentru a forma o piersică. În final, se trece la decor. În două boluri separate se pun laptele și coloranții roșu și galben, apoi se înmoaie piersicile, trecându-le pe rând prin fiecare colorant și apoi prin zahăr.