Evenimentul Zilei > International > Descoperirea momentului! Cum ucide, de fapt, coronavirusul?!
Descoperirea momentului! Cum ucide, de fapt, coronavirusul?!

Descoperirea momentului! Cum ucide, de fapt, coronavirusul?!

Un celebru om de știință susține că la fiecare pacient care a murit din cauza COVID-19 au fost descoperite semne de coagulare a sângelui.

Profesorul Graham Cooke, specialist în boli infecțioase la Imperial College London, a făcut o serie de examinări post-mortem ale pacienților care au pierdut lupta cu nemilosul virus. Rezultatele au arătat foarte clar faptul că toți pacienții infectați cu noul coronavirus prezentau o formă de tromboză.

Desigur, există șanse ca tromboza (n.red. cheaguri de sânge) să nu fi fost cauza fiecărui deces, însă rezultate susțin teoria conform căreia COVID-19 cauzează complicații vasculare, scrie DailyMail.

Deși coronavirusul este considerat o boală respiratorie, care atacă plămânii, în cazuri grave acesta poate avea efecte devastatoare și asupra celorlalte organe.

Profesorul Cooke a împărtășit descoperirile în cadrul unui webinar pentru Royal Society of Medicine.

„Am făcut o mulțime de examinări post-mortem, iar rezultatele au arătat foarte clar că fiecare pacient pe care l-am examinat s-a confruntat cu probleme de coagulare ale sângelui”, a spus el.

„Am văzut pacienți cu tromboză coronariană (un cheag de sânge în artere) și tromboză vasculară (în general, un cheag de sânge aflat la nivelul venelor).

Având în vedere aceste aspecte, putem spune că tromboza este o parte foarte importantă a bolii.

Marți, decesele cauzate de coronavirus în Marea Britanie au ajuns la cel mai scăzut nivel de la instituirea măsurilor de izolare din luna martie.

Premierul Boris Johnson a anunțat măsuri de izolare la domiciliu a populației pe 23 martie, iar în acea săptămână au fost înregistrate 539 de decese ca urmare a infectării cu noul coronavirus, conform cifrelor ONS.

Între 29 iunie și 3 iulie în Anglia și Țara Galilor s-au înregistrat 9.140 de morți, potrivit ONS, cu 43 mai puțin decât media de 9.183 din ultimii cinci ani. De asemenea, aceasta este a treia săptămână la rând în care decesele s-au situat sub media ultimilor cinci ani.

În total, până în prezent în Marea Britanie au fost înregistrate 55.710 de decese. Alte 181 de decese au avut loc în Anglia, Țara Galilor și Irlanda de Nord, începând cu data de 4 iulie, potrivit agențiilor de sănătate publică din Anglia, Țara Galilor și Irlanda de Nord.

Publicat in categoriile: International
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: