Conform postului de televiziune CCTV, oamenii de știință au identificat un nou coronavirus la la un sfert dintre cei aproximativ 60 de pacienți care s-au îmbolnăvit în orașul Wuhan, provincia Hubei.

Coronavirusurile reprezintă o familie extinsă de virusuri care provoacă mai multe boli, de la răceala comună până la SARS, potrivit Organizației Mondiale a Sănătății (OMS).

Totuși, noul coronavirus identificat în China pare mai puțin periculos decât SARS, care a infectat aproximativ 8000 de persoane în Asia între 2002 și 2003 și MERS, care până acum a produs peste 850 de decese în Arabia Saudită.

Simptomul principal al noului coronavirus este febra, iar unii pacienți prezintă și dificultăți reparatorii.

Virusul a fost detectat pentru prima dată în Wuhan în decembrie 2019. Autoritățile chineze au au declarat că nu au putut demonstra transmisia virusului de la om la om și niciun membru al personalului medical nu a fost infectat.

Câțiva dintre pacienții infectați lucrau la o piață de pește și de fructe de mare din Wuhan, unde se vindeau și diverse animale vii, inclusiv păsări, iepuri sau șerpi. Prin urmare, cercetătorii sunt de părere că virusul este transmis de la animale la oameni, scrie medical360.ro.

Te-ar putea interesa și: