DESCOPERIREA care ar putea SCHIMBA TOTUL! A fost descoperit HORMONUL care duce la creșterea apetitului sexual

DESCOPERIREA care ar putea SCHIMBA TOTUL! A fost descoperit HORMONUL care duce la creșterea apetitului sexual

Vești extrem de bune, mai ales pentru cei care vor să reaprindă scârnteia în cuplu! Mai exact, oamenii de știință descoperă hormonul care creşte/ aprinde dorinţa sexuală a femeilor. Cu alte cuvinte, specialiştii au descoperit că un hormon care se dezvoltă în timpul pubertăţii poate activa în creier și creșterea apetitului sexual. Hormonul, ce poartă numele de kisspeptin, declanşează senzaţia de excitare.

Ecuația este extrem de simplă. Kisspeptin, "hormonul sărut", a fost anterior legat de pubertate și fertilitate. Însă, cu timpul, rezultatele cercetătoeilor au demonstrat că ar putea veni in beneficiul femeilor care nu au un apetit sexual ridicat. Cum este posibil?- Testosteronul este administrat pentru a îmbunătăți dorințele femeilor, dar este bine de știut să are și complicațiile lui.

Hormonul Kisspeptin conduce la creșterea atracției...

S-a observat ca Hormonul Kisspeptin conduce la cresterea atracției, cât și a comportamentul sexual, după ce inițial au fost făcute teste pe șoareci. Veștile sunt foarte bune și ar putea pune capăt acestei stări deloc plăcute pe care o trăiesc unele femei! Astfel, a fost descoperită o substanță chimică care aprinde dorinta sexuală și care ar putea ajuta femeile să aibă orgasm, potrivit dailymail.co.uk.

Hormonul Kisspeptin, cunoscut sub numele de "hormonul sarutului", a fost anterior asociat cu pubertatea si fertilitatea, dar noi cercetari sugereaza ca ar putea ajuta femeile care sufera de disfunctii sexuale extrem de scazute sau de tulburare de dorinta sexuala hipoactiva (HSDD).

Se crede că HSDD afectează până la 40% dintre femei la un moment dat în viața lor din SUA și Marea Britanie. Între 5-15% suferă continuu de-a lungul vietii lor, ceea ce le poate transforma viața de cuplu într-un coșmar.

Testosteronul este uneori administrat pentru a îmbunătăți dorințele femeilor, totuși acest lucru poate provoca reacții adverse "masculine", cum ar fi transformarea vocii care devine ușor masculinizată.

Cum funcționează procesul atracției?

Cercetatorii au descoperit, de asemenea, că feromonii sunt secretați de celulele creierului la barbati, care transmit un semnal altor celule nervoase, cunoscute sub numele de neuroni. Cunoscuți ca neuronii hormonului care eliberează gonadotropină, aceste semnale provoacă o atracție puternică. 

Apoi, neuronii transmit acest semnal celulelor care produc oxidul nitric neurotransmițător, ceea ce declanșează automat comportamentul sexual. Specialiștii au explicat și de ce au ales să facă teste pe șoreci. Sunt animale nocturne, iar acest tip se bazează foarte mult pe feromoni pentru identificarea partenerilor.

Autorul studiului Profesorul Julie Bakker de la Universitatea Liege, Belgia, a declarat: "Nu există tratamente bune pentru femeile care suferă de dorința sexuală scăzută. Descoperirea că hormonul kisspeptin controleaza atat atragerea si dorinta sexuala, deschide noi posibilitati interesante pentru dezvoltarea de tratamente pentru dorinta sexuala scazuta".