Descoperire de ultima oră despre măștile de protecție! Tot ce ți s-a spus e greșit

Descoperire de ultima oră despre măștile de protecție! Tot ce ți s-a spus e greșit

Cercetarea făcută în Franța a arătat că măștile pot fi folosite dacă sunt spălate la o temperatură de 60 de grade Celsius.

O serie de teste au arătat faptul că măștile chirurgicale pot să fie refolosite, dacă sunt spălate. Concluzia este una surprinzătoare, ținând cont de faptul că, de la începutul pandemiei de coronavirus, mai mulți specialiști au atras atenția că orice mască este de unică folosință. Un studiu făcut în Franța, de către o asociație a consumatorilor, a contrazis teoria inițială.

Au fost testate trei modele de măști chirurgicale, care se găsesc în magazine și farmacii. Ele au fost spălate la o temperatură de 60 de grade Celsius, apoi au fost uscate în uscătorul de rufe. După aceste două procese, măștile și-au păstrat o capacitate de filtrare atât de ridicată încât s-a stabilit că pot si folosite în continuare fără probleme. Ele putând să ofere protecție contra răspândirii.

De la izbucnirea pandemiei de coronavirus s-a vorbit despre cea mai eficientă măsură care previne răspândirea virusului: purtarea măștii. Emilian Popovici, vicepreședintele Societății Române de Epidemiologie, a afirmat că, dacă 90% dintre oameni ar purta mască, limitarea cazurilor ar fi vizibilă.

90% de purtători de mască ar reduce răspândirea virusului cu un procent de 90%

„Mă întorc la respectarea măsurilor de către populație, pentru că au fost voci care au afirmat că marea majoritate a populației poartă mască și lucrurile ar fi aproape în regulă în privința asta. Eu spun că nu este așa. Dacă 90% din oameni ar purta mască, am bloca transmiterea. Da?

Deci dacă 90, nu 100%, dacă 90% dintre oameni ar purta mască în toate situațiile care impun acest lucru, am reduce transmiterea cu 90%, virusul ar fi blocat. Știm foarte bine că dacă două persoane stau față în față și respectă distanțarea și poartă mască, riscul de transmitere se reduce la 1,5%. Și atunci dacă lucrurile s-ar întâmpla așa, ar trebui să apară și consecința pozitivă, adică ar trebui să nu ne confruntăm cu aceste cifre”, a spus epidemiologul la RFI.

Ne puteți urmări și pe Google News