Evenimentul Zilei > Social > S-a descoperit un NOU CONTINENT! Istoria OMENIRII, pusă în PERICOL de o bucată de pământ
S-a descoperit un NOU CONTINENT! Istoria OMENIRII, pusă în PERICOL de o bucată de pământ

S-a descoperit un NOU CONTINENT! Istoria OMENIRII, pusă în PERICOL de o bucată de pământ

Un nou continent a fost descoperit. Vestea vine de la Agenția Spațială Europeană. Satelitul care a adunat datele despre noua bucată de pământ a fost distrus.

Cercetătorii de la Agenția Spațială Europeană au descoperit un nou continent pierdut. Datele au fost furnizate în perioada 2009-2013 de un satelit ce a fost distrus după colectare.

Misiunea principală a satelitului a fost colectarea informațiilor esențiale despre câmpurile gravitaționale ale Terrei, însă după prelucrarea datelor, cercetătorii au realizat o hartă a stratului activ tectonic (litosferă) din regiunea Antarcticii și au descoperit continentul pierdut, potrivit Daily Mail.

„Aceste imagini gravitationale revolutioneaza abilitatea noastra de a studia cel mai putin inteles continent de pe Terra: Antarctica”, a declarat coautorul studiului, Fausto Ferraccioli.

Continentul e ascuns sub Antarctica. Prin intermediul hărților 3D ale litosferei, cercetătorii au concluzionat că întinderea de pământ s-a scufundat acum 160 de milioane de ani, după care a fost acoperită treptat de calota glaciară.

Cercetarea a mai scos la iveală și faptul că Australia și Antarctica au fost unite până acum 55 de milioane de ani. Descoperirea poate ajuta cercetatorii să înțeleagă modul în care continentele au fost conectate în trecut și traiectoriile exacte ale deplăsarii lor.