Evenimentul Zilei > Actualitate > DESCOPERIEA care ARUNCĂ ÎN AER 60 de ani de cercetări! Specialiştii sunt ULUIŢI, iar fenomenul a fost FILMAT | VIDEO
DESCOPERIEA care ARUNCĂ ÎN AER 60 de ani de cercetări! Specialiştii sunt ULUIŢI, iar fenomenul a fost FILMAT | VIDEO

DESCOPERIEA care ARUNCĂ ÎN AER 60 de ani de cercetări! Specialiştii sunt ULUIŢI, iar fenomenul a fost FILMAT | VIDEO

O teorie ştiinţifică, veche de şase decenii, cu privire la câmpurile magnetice care înconjoară Pământul a fost confirmată direct, pentru prima oară.

  Programul spaţial RUSESC a ajuns de RÂSUL LUMII. Ce plan TRUFAŞ are VLADIMIR PUTIN | GALERIE FOTO 

O studentă de 23 de ani, care nu şi-a dat, încă, licenţa, a inventat o metodă de a privi magnetosfera Pământului în trei dimensiuni, conform Business Insider.

Zona numită “magnetosferă” include ionosfera şi plasmasfera, însă sunt cunoscute foarte puţine lucruri legate de structura celor două zone. Cu toate acestea, Soarele emite permanent un flux de particule care, atunci când ajung în apropierea Terrei, sunt deviate de câmpul magnetic al Pământului.

Studenta Cleo Loi, de la Universitatea din Sydney, Australia, a utilizat radio-telescopul Murchison Widefield Array (MWA) pentru a vedea cele două zone într-un mod cu totul nou, iar cercetarea s-a concretizat printr-o lucrare publicată în prestigioasa revistă de specialitate Geophysical Research Letters.

Specialiştii din întreaga lume au recunoscut, ulterior, că idea studentei le este de foarte mare ajutor pentru studiul aprofundat al câmpului magnetic.


  DELIR în SUA. Americanii au construit o NAVĂ DE RĂZBOI în centrul oraşului New York | GALERIE FOTO