Editura Evenimentul si Capital

Deputatul maghiar din dosarul șefei DIICOT, condamnat cu suspendare într-un alt caz de retrocedare

Marko Attila Gabor
Autor: | | 6 Comentarii | 439 Vizualizari

Curtea de Apel Ploieşti,a decis suspendarea pedepsei stabilite de Judecătoria Buzău în 2012. Marko Attila Gabor a fost condamnat, definitiv, pentru abuz în serviciu într-un dosar privind restituirea unor imobile.

„Admite apelurile declarate de inculpaţii Marko Attila Gabor şi Maroşan Tamaş şi de Eparhia Reformată din Ardeal împotriva sentinţei penale nr.715/28.06.2012 pronunţată de Judecătoria Buzău, pe care o desfiinţează în parte în latură penală şi în consecinţă: În baza art.81 rap. la art.82 Cod penal anterior cu aplicarea art.5 Cod penal, dispune suspendarea condiţionată a executării fiecăreia dintre pedepsele de câte 3 ani închisoare aplicate de prima instanţă inculpaţilor Marko Attila Gabor şi Maroşan Tamaş, pe durata unui termen de încercare de 5 ani (...) Atrage atenţia inculpaţilor Marko Attila Gabor şi Maroşan Tamaş asupra dispoziţiilor art.83 şi art.84 Cod penal anterior, privind revocarea suspendării condiţionate a executării pedepselor în cazul săvârşirii unei infracţiuni în cursul termenului de încercare sau al neexecutării obligaţiilor civile. Înlătură din cuprinsul sentinţei atacate dispoziţia de confiscare specială a sumei de 1.137.856 lei de la Eparhia Reformată din Ardeal.

Cheltuieli de judecată

„Respinge ca nefondate apelurile declarate de inculpatul Clim Silviu, de Secretariatul General al Guvernului şi de Ministerul Justiţiei, şi ca inadmisibil apelul declarat de partea vătămată municipiul Sfântul Gheorghe împotriva aceleiaşi sentinţe. Menţine restul dispoziţiilor sentinţei atacate. Obligă apelanţii Clim Silviu, Secretariatul General al Guvernului, Ministerul Justiţiei şi municipiul Sfântul Gheorghe la câte 500 lei cheltuieli judiciare către stat. Onorariile parţiale pentru apărătorii din oficiu ai inculpaţilor Marko Attila Gabor şi Maroşan Tamaş până la prezentarea apărătorilor aleşi, în cuantum de câte 100 lei, vor fi avansate din fondurile Ministerului Justiţiei în contul Baroului Prahova. Definitivă”, se arată în minuta judecătorilor..

Celălalt dosar al lui Marko Attila

Deputatul Marko Attila este acuzat de abuz în serviciu în acelaşi dosar în care a fost arestată preventiv şefa DIICOT Alina Bica, după ce a făcut parte dintr-o comisie a ANRP care a acordat ilegal o despăgubire în 2011.

Procurorii DNA au cerut aviz de la Camera Deputaţilor pentru arestarea parlamentarului, iar deputatul PSD Marcel Ciolacu, secretar al Biroului Permanent al Camerei Deputaţilor, anunţa că BP va fi convocat ”imediat” ce va fi primită cererea DNA privind ridicarea imunităţii deputatului Marko Attila, precizând că această cerere nu a fost încă trimisă la Cameră. Procurorii anticorupţie susţin că, în 15 martie 2011, Comisia Centrală pentru Stabilirea Despăgubirilor din cadrul Autorităţii Naţionale pentru Restituirea Proprietăţilor (ANRP), care era compusă la acea vreme din Attila Marko, Alina Mihaela Bica, Dragoş George Bogdan, Lăcrămioara Alexandru, Sergiu Ionuţ Diacomatu şi alte persoane, a aprobat un raport de evaluare, încălcând prevederilor legale privind reforma în domeniile proprietăţii şi justiţiei, precum şi unele măsuri adiacente.

El este romanul cu cea mai are PENSIE din tara! Suma URIASA pe care o primeste de la stat in fiecare luna

Pagina 1 din 2

Stirile zilei

Alte articole din categoria: Justiţie

Alte articole din categorie

capital.ro
libertatea.ro
rtv.net
fanatik.ro
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
playtech.ro
unica.ro
dcnews.ro
stiridiaspora.ro

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE ŞI