„Drepturile omului nu sunt un lux”. Astfel, ministrul Justiţiei, Raluca Prună, a afirmat, în faţa unei săli goale, că respinge categoric orice încercare de reformulare trunchiată şi orice denaturare a sensului textului din titlul moţiunii iniţiate de ALDE.

Ea a adăugat că nu serveşte nimănui, în orice caz nu interesului pentru adevăr şi pentru o dezbatere publică matură, o discuţie în termenii caricaturali ai moţiunii simple propuse de ALDE, pentru că România este un stat de drept, nu se află sub controlul poliţiei politice.

Doar doi vorbitori au participat la dezbaterea moţiunii. Mai exact, singurii care au vorbit au fost deputatul ALDE Steluţa Cătăniciu, care a citit moţiunea, dar a luat cuvântul şi în cadrul dezbaterilor, şi deputatul UDMR Mate Andras. Deputatul independent Remus Cernea a vorbit şi el, dar mai mult despre colegii săi, apoi şi-a făcut poze cu sala goală, pe care a spus că le va pune pe Facebook pentru a vedea alegătorii „cum muncesc aleşii lor”.

„Formulare trunchiată”

Întrebată cum comentează faptul că a vorbit în faţa unei săli aproape goală, ministrul Justiţiei Raluca Prună nu a dorit să comenteze „lipsa de interes”. „Am spus deputaţilor că nu recunosc ca validă niciun fel de formulare care este trunchiată şi denaturează sensul celor pe care le-am scris, e adevărat cu puţine cuvinte pentru că am făcut nu o teză de doctorat, ci am scris pe o reţea de socializare”, a declarat Prună la finalul dezbaterilor.

Ea a adăugat că aşteaptă votul de miercuri pe moţiunea simplă şi în funcţie de acesta o să îşi facă propria analiză şi va lua o decizie cu privire la o eventuală demisie.