Deputații grupului Șor au rămas fără salarii: Nu se prezintă la ședințe

Deputații grupului Șor au rămas fără salarii: Nu se prezintă la ședințe Sursa foto: noi.md

Președintele Parlamentului din Republica Moldova, Igor Grosu, a anunțat că deputații grupului șor au fost lăsați fără salarii. Aceștia nu prea dau pe la ședințe.

Deputații grupului Șor au rămas fără salarii, a anuțat președintele Parlamentului din Republica Moldova, Igor Grosu. Acesta a motivat că Marina Tauber, Reghina Apostolova, Petru Jardan, Denis Ulanov și Vadim Fotescu figurează ca independenți și, totuși, ei nu mai participă la ședințele plenare.

„Nu se prezintă la ședință, au fost sistate toate plățile. Nu cheltuim un bănuț din bugetul contribuabililor pentru acești exponenți ai unei grupări criminale organizate”, a declarat Igor Grosu, despre deputații grupului Șor.

Ne puteți urmări și pe Google News

Ilan Șor continuă să facă politică de la distanță, deși mandatul său de parlamentar a fost anulat pentru că are o sentință executorie - 15 ani de închisoare în dosarul fraudei bancare. Grupul său din Parlament intenționează să lanseze o moțiune de cenzură împotriva Cabinetului Recean.

„Probabil au primit indicații de la Kremlin să iasă cu o măgărie de asta. Scuzați-mă. Ei nu-s de capul lor, credeți-mă. Ei primesc indicații de la patronii lor”, a declarat Igor Grosu, citat de moldova1.md.

Ilan Șor, condamnat la 15 ani de închisoare

Ilan Șor, Republica Moldova

Ilan Șor. Sursa: Arhiva EvZ

Oligarhul fugar Ilan Șor a fost condamnat pe 13 aprilie la 15 ani de închisoare, în dosarul dosarul fraudei bancarede un miliard de dolari din Republica Moldova. Curtea de Apel Chișinău a decis și impunerea sechestrului pe bunuri în valoare de 5 miliarde de lei moldovenești. Hotărârea este definitivă și nu poate fi contestată.

Ilan Şor, deputat din 24 februarie 2019, părăsit Republica Moldova în iunie 2019, după ce Partidul Democrat a cedat guvernarea. Liderul Partidului „ȘOR” a fost dat în urmărire internațională la 30 iulie 2019. Ar fi stat o perioadă în Israel, apoi a plecat.

Viorel Ţentiu, şeful biroului Interpol din Republica Moldova, a declarat că Şor s-a întors în Israel la mijlocul lunii noembrie anul acesta, dar oficialii israelieni nu au putut spune unde a fost sau de unde a plecat zborul său. ”Tot ce avem este confirmarea că a aterizat pe aeroportul Ben Gurion, dar nu se ştie unde s-a dus sau de unde s-a întors”, a declarat Ţentiu pentru televiziunea de stat Moldova-1.