Scandal AUR-USR-PSD la Camera Deputaților, cu limbaj de maidan

Scandal AUR-USR-PSD la Camera Deputaților, cu limbaj de maidan Deputații AUR și USR, la un pas de bătaie în Camera Deputaților. „Mă gunoiule, mă!” Sursa foto: Razvan Valcaneantu/ EEC

Mai mulți deputați AUR și USR au fost la un pas de bătaie miercuri, în Camera Deputaților. Ei s-au jignit reciproc în văzul tuturor.

Mai mulți deputați AUR și USR s-au îmbâncit, miercuri, în Camera Deputaților. Dan Tănasă (AUR) și parlamentarul USR Ilie Victor și-au aruncat cuvinte dure.

În scandal a intrat și Bogdan Rodeanu, vicelider al grupului USR.„Ce vii așa spre mine? A pus mâna pe mine, gunoiul ăsta al tău. A pus mâna pe mine, Bogdan. De ce nu te-ai dus la el?”, îi spune Dan Tănasă lui Bogdan Rodeanu.

Scandal între Alfred Simonis și George Simion

Și președintele interimar al Camerei Deputaților, Alfred Simonis și George Simion s-au certat în Camera Deputaților. Liderul AUR a declarat că Simonis l-a înjurat de morți fără nicio jenă.

Ne puteți urmări și pe Google News

„Un domn deputat, mai rusofil așa, căruia nu merită să îi spun numele, a venit și a spus. citez: ”, spunea luni președintele interimar al Camerei Deputaților, Alfred Simonis. George Simion susține că social-democratul l-a înjurat „de morți și de mamă”.

Deputații AUR și USR,

Deputații AUR și USR, la un pas de bătaie în Camera Deputaților. „Mă gunoiule, mă!”. Sursa foto captură Youtube

Partidul AUR, luat în vizor de PSD

Partidul lui George Simion a fost luat în vizor și de deputatul PSD Daniel Suciu. El a spus că oamenii lui Simion au trimis românilor din Ucraina nişte cărţi „cel mult îndoielnice” și și-au bătut joc de aceștia.

„Ieri am avut un spectacol în Camera Deputaţilor cu cărţi, cu plângeri că sunt blocate în vamă nişte cărţi absolut necesare românilor care trăiesc în Ucraina şi aş avea doar două variante să cataloghez acest circ ieftin. Varianta soft este - inadecvare şi varianta a doua este - o bătaie de joc. Stimaţi colegi care aţi umblat cu cărţi pe aici ieri, într-o ţară în care oamenii mor, într-o ţară aflată în război, dumneavoastră aţi crezut de cuviinţă să le trimiteţi celor de acolo 'Iubire regăsită', 'Petrecerea lui Ralph' şi 'Dorinţa', nişte cărţi cel mult îndoielnice, de dragoste, de dorinţă şi veniţi şi plângeţi aici şi spuneţi că românii trebuie să citească aşa ceva.

Vreau să vă citesc o singură frază pe care românii din Ucraina ar fi trebuit să o citească: 'Pe ţărmul abrupt, bătut de vânturi, al unei insule britanice îndepărtate, destinele unei tinere nobile şi unui cavaler îndrăzneţ sunt legate de încercările sorţii şi de dorinţa nestăvilită care se naşte între ei'. Stimaţi colegi, acesta este ajutorul pe care doreaţi dumneavoastră să îl trimiteţi românilor din Ucraina, o ţară aflată în război, şi aţi făcut circul de ieri cu asemenea titluri?”, a transmis Suciu, în plenul Camerei Deputaţilor.

Deputatul Antonio Andruşceac apără AUR

Deputatul Antonio Andruşceac a declarat că intervenţia lui Daniel Suciu nu a reuşit să fie „persiflantă şi plină de ironie” și că se vede că atât poate.

„Nu v-a ieşit, domnule Suciu, că nici ironie fină nu sunteţi capabil, dar puteţi însă să fiţi un umil slujitor şi pentru aceasta vă dau şi dumneavoastră o carte - 'Viaţă de câine'. Pentru dumneavoastră şi pentru ceilalţi colegi, dar nu neapărat pentru dânşii, poate o duc mai departe la Cotroceni, am 'Enigma faraonului'. Orice citiţi e un lucru bun, să ştiţi, nu doare şi nu face rău. Dacă atât aţi putut înţelege dintr-un ajutor dat românilor dintr-o ţară în care li se interzice învăţământul în limba română, ar trebui să ne mai gândim”, a susţinut Andruşceac.