Evenimentul Zilei > Politica > Un deputat UDMR va depune un proiect privind acordarea de tichete pentru activitățile sportive și culturale
Un deputat UDMR va depune un proiect privind acordarea de tichete pentru activitățile sportive și culturale

Un deputat UDMR va depune un proiect privind acordarea de tichete pentru activitățile sportive și culturale

Deputatul UDMR Szabo Odon a anunţat, astăzi, că în cursul săptămânii viitoare va depune un proiect legislativ privind acordarea de bonuri valorice pentru activităţile sportive şi culturale.

„În primul rând, simplificăm legislaţia actuală, pentru că pe bonurile valorice, în momentul de faţă, avem trei legi şi am avea astfel o singură lege, ceea ce e important şi, în al doilea rând, introducem două elemente noi: tichetul pentru sport şi cel pentru cultură. Fiecare angajat are nevoie de angajaţi sănătoşi şi de angajaţi cu o cultură generală care să ridice nivelul locului de muncă. În acest context, bonurile valorice sunt investiţii în propriul angajat", a declarat Szabo Odon, potrivit agerpres.

El a explicat că a pornit de la ideea că, azi, angajatorii pot acorda angajaţilor trei tipuri de astfel de tichete: pentru alimente, vacanţe şi creşă, dar cum există deja multinaţionale care acordă sume de bani pentru practicarea sportului, a extins ideea la tichete pentru sport şi cultură.

Tichetele pentru sport ar urma să fie de maximum 300 de lei şi să acopere servicii oferite de bazele sportive, centrele de fitness pe bază de abonament, plată cu şedinţa etc. sau chiar echipament sportiv.

Tichetele culturale, de aceeaşi valoare, ar acoperi abonamente sau bilete la spectacole, concerte, muzee, târguri şi expoziţii, achiziţionarea de cărţi, parcuri tematice inclusiv destinate copiilor.

Szabo spune că, până săptămâna viitoare, când va depune iniţiativa legislativă, va încerca să obţină cât mai multe semnături pe ea, de la cât mai multe formaţiuni politice.