Editura Evenimentul si Capital

Denunțător ratat | Viața la Curte

Eliza Ene-Corbeanu
Autor: | | 1 Comentarii | 2264 Vizualizari

Când s-a trezit cu mascații la ușă, întins pe podea și cu mâinile încătușate, a realizat că devenise un nimeni cu mandat de aducere.

Viața e nedreaptă – te ispitește, te stârnește fără încetare, iar când ți-e lumea mai dragă trage apa ca după ultimul rahat. Îl încerca o senzație aspră de teamă, amestecată cu furie și nedumerire. Țipa ca o femeie speriată că e nevinovat, deși nimeni nu-l întreba nimic.

Comportamentul lui era jalnic de comun și previzibil : speriat de moarte, avea să colaboreze fără probleme. În drumul spre parchet a plâns lacrimi inutile, a implorat, a promis, a îngenunchiat.

Simțea că Dumnezeu îl adusese pe lume în cea mai proastă zi a lui și acum se răzbuna pentru că-i fusese prea bine în viață.

De pe muntele de ticăloșii pe care stătuse cocoțat atâția ani, lumea i se părea mică, patetică, servilă. El, sclavul necesității și al compromisului, să fie arestat de cei care îi mâncaseră dumicații din palmă?

Procurorul l-a primit cu o voce gravă și solemnă:

- Ai o singură șansă ca să scapi cu suspendare. O vrem pe ....

- La ea mă gândeam și eu. Ce vă interesează? a întrebat cu o curiozitate obraznică.

Din câteva cuvinte a priceput că intrase pe un drum fără întoarcere. Dintr-o dată, părea că se mândrește cu importanța calității de denunțător, pe care și-o dorea și o invoca privind cerul.

- Vreau să mă dedic cu totul aflării adevărului.

Surâzător și manierat, procurorul abia aștepta să cunoască gloria. Deși afișa un aer neînduplecat, în tăcerea minții îi mocnea deja un scenariu și un flagrant.

L-au pregătit relativ ușor, deși, la prima vedere, părea tipul de bogătaș greoi și debil care pricepe greu și uită repede.

Pe scurt, aveau nevoie de un flagrant în care infractorul urma să primească bani și să recunoască și alte șpăgi anterioare pe care procurorii erau incapabili să le probeze.

Ziua flagrantului: denunță torul, cablat corespunzător și cocoșat de teamă, îi oferea unei doamne o sacoșă cu bani, în timp ce o trăgea de limbă despre fărădelegi din trecut.

- Bună ziua, Vasile. Zii repede că am treabă. Nici nu știu cum te-a lăsat secretara să intri.

- Haideți, doamnă, nu mă luați așa că știți că mă pierd. Am venit să vă aduc banii ăia.

- Ce să-mi aduci, Vasile? Te-ai lovit la cap?

- Știți dumneavoastră ce am vorbit. Banii ăia din contractele cu...

Mircea Badea, mesaj suburban la adresa lui Augustin Lazar: Javra dracului!

Pagina 1 din 2


Opiniile exprimate de invitații EVZ aparțin autorilor și nu reprezintă punctul de vedere al publicației
Stirile zilei

Alte articole din categoria: Invitaţii evz

Alte articole din categorie

capital.ro
libertatea.ro
rtv.net
fanatik.ro
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
playtech.ro
unica.ro
dcnews.ro
stiridiaspora.ro

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE ŞI