Denis Alibec a devenit un nou „caz Dobrin”

Denis Alibec a devenit un nou „caz Dobrin”

Atacantul echipei FCSB n-are loc la echipa națională, iar decizia lui Christoph Daum îi intrigă pe majoritatea suporterilor și oamenilor de fotbal. Motivația neamțului are în spate cauze disciplinare.

Ajunsă la un crunt nivel de submediocritate, naționala de fotbal a României mai stârnește interesul doar prin scandaluri. „Tricolorii” vor juca, pe 1 septembrie, acasă, împotriva Armeniei, iar pe 4 septembrie, în deplasare, cu Muntenegru. Confruntările contează pentru preliminariile Mondialului din Rusia iar tema principală a discuțiilor gravitează în jurul neconvocării lui Denis Alibec. Atacantul de la FCSB a fost sărit din schemă și decizia lui Christoph Daum a dat naștere unui val de critici venite și dinspre oamenii din fotbal, dar și din partea fanilor. Ieri, Jean Vlădoiu, fost internațional român, a oferit o explicație legată de hotărârea selecționerului.

„Nu cred că este exclus definitiv”

Ne puteți urmări și pe Google News

„Eu și Belodedici am fost la câteva antrenamente ale naționalei. L-am văzut foarte relaxat pe Alibec. Nu era implicat în antrenamente. Poate antrenorul cere mai mult. Nu cred că este exclus definitiv din lot. A trecut printr-un moment dificil cu acea accidentare. Acum a revenit și și-a reintrat în formă. Sperăm să joace bine și sigur va fi rechemat”, a spus Vlă- doiu, oficial FRF, la Digi Sport. Alibec a fost implicat într-un mare scandal, la Euro 2016, atunci când, se pare, la meciul cu Franța, s-a dus să fumeze, în timp ce „tricolorii” ieșeau pe teren pentru repriza a doua.

Angelo Niculescu a uitat de „Gâscan”

Chiar dacă nu de asemenea proporții, cazul lui Alibec începe să semene cu cel al lui Nicolae Dobrin, cel mai mare fotbalist român alături de Gică Hagi. În 1970, „Gâscanul” n-a jucat niciun minut la Campionatul Mondial din Mexic, acolo unde „tricolorii” au întâlnit cu Cehoslovacia (2-1), Anglia (0-1) și Brazilia (2-3). Ani de zile, fotbalul românesc a fost măcinat de întrebarea „De ce n-a jucat Dobrin în Mexic?”. La acea vreme, Angelo Niculescu a fost cel care l-a ignorat pe „Gâscan” și i-a răpit șansa de-a evolua la un Mondial.

Poker fatal

Speculațiile au curs fluviu în privința nefolosirii lui Dobrin în Mexic. În 2007, „Gâscanul” a povestit că l-a lăsat lefter pe dinamovistul Radu Nunweiler, după mai multe partide de poker. Cornel Dinu și Mircea Lucescu au intervenit pe lângă Angelo Niculescu, iar selecționerul l-a somat pe Dobrin să returneze banii. Piteșteanul n-a vrut și a fost lăsat pe tușă. Fostul antrenor a oferit, la un moment dat, o altă versiune. „Dobrin a venit în Mexic ca să se distreze i să se simtă bine. Pleca noaptea din cantonament împreună cu Rică Răducanu și veneau dimineața”, a afirmat Niculescu pentru historia.ro.