Democratul care l-a vrut demis pe Trump a făcut rost de un nou denunțător. Același pe care îl acuza că a mințit Congresul

Democratul care l-a vrut demis pe Trump a făcut rost de un nou denunțător. Același pe care îl acuza că a mințit Congresul

Democratul Adam Schiff, șeful comisiei pentru securitate și informații a Camerei Reprezentanților – unul din principalii anchetatori al „legăturilor rusești” ale lui Trump și unul din inițiatorii tentativei de punere sub acuzare a președintelui, revine în prim-plan.

Schiff a cerut Departamentului de Securitate Internă să pună la dispoziția comisiei mai mulți oficiali de rang înalt, pentru a depune mărturie în cazul unei acuzații recente a unui denunțător care susține că DSI ar fi încercat să cenzureze și să mușamalize dovezi ale amestecului Rusiei în alegerile din Statele Unite și ale violențelor supremației albe, scrie site-ul Conservativedailynews.com.

Într-o scrisoare către Departamentul de Securitate Internă, Schiff a cerut ca avocaților denunțătorului, Brian Murphy, să li se acorde autorizații de securitate, astfel încât acesta să poată vorbi despre o serie de informații clasificate privind Rusia, când va apărea în fața comisiei, la 21 septembrie. Murphy a susținut în plângerea sa că a fost retrogradat, la 1 august, pentru că a pus la îndoială solicitările șefilor Departamentului de a modifica rapoartele de informații.

Biroul lui Murphy a compilat și difuzat rapoarte

Plângerea depusă de Murphy „prezintă acuzații grave și tulburătoare conform cărora înalți oficiali ai Casei Albe și ai Departamentului de Securitate Internă au încercat, în mod necorespunzător, să politizeze, să manipuleze și să cenzureze informațiile de care să beneficize, politic, președintele Trump”, susține Schiff. „Acest lucru periclitează grav națiunea și securitatea noastră”, a adăugat el. Dar, același Schiff îl acuza pe Murphy, cu o lună în urmă, că a mințit Congresul când a vorbit despre activitățile de strângere de informații ale DSI.

Ancheta comisiei a început după ce Washington Post a dezvăluit că biroul lui Murphy a compilat și difuzat rapoarte de informații cu privire la jurnaliștii care au publicat documente ale Departamentului legate de revoltele din Portland, Oregon. Dosarele compilate de unitatea lui Murphy raportau, de asemenea, comunicările detaliate trimise de protestatari pe aplicații de comunicații criptate.

„Informații incomplete și potențial înșelătoare”

Într-o declarație făcută pe pe 3 august, Schiff se arăta „îngrijorat” că Murphy „a furnizat informații incomplete și potențial înșelătoare personalului comisiei” cu privire la activitățile de colectare a serviciilor de informații și de analiză ale Departamentului, privind protestele din Portland și din alte orașe. „Pentru a fi fără echivoc, rapoartele erau semnificativ defectuoase și, în multe cazuri, conțineau afirmații complet eronate”, spune Murphy în plângerea sa.

Potrivit lui Murphy, Departamentul de Securitate Internă a urmărit informațiile difuzate de mass-media, dar „nu a solicitat autorizație și nu a fost implicat în supravegherea datelor private ale jurnaliștilor”.

Totodată, în plângere se spune că orice colectare de informații cu privire la protestatari „a fost făcută în conformitate cu îndrumările legale existente”.

Mark Zaid, avocatul lui Murphy, susține că clientul său nu a încercat să inducă în eroare comisia condusă de Schiff și speră ca acesta să nu sufere represalii pentru că a făcut afirmații de bună-credință privind o conduită necorespunzătoare”.

Ne puteți urmări și pe Google News