În cadrul unui interviul dat la Antena 3, în cadrul emisiunii Sinteza Zilei, președintele PSD i-a dat, practic, un ultimatuum colegul său de partid pentru a rezolva cât mai rapid problema SIPA, îl va…demite. 

"Dacă și în acest subiect, acest nou scandal, domnul Tudorel Toader nu va desecretiza documentele și nu va rezolva problema, cu tot respectul pentru pregătirea lui, voi trage concluzia că nu mai este bun  pentru această funcție", a spus Liviu Dragnea la Antena 3. 

Reacția lui Toader 

Ministrul Justiției Tudorel Toader a reacționat după dezvăluirile jurnalistului Dan Andronic de astăzi, care susține într-un articol publicat în EVZ că mai multe documente importante din arhiva SIPA au dispărut. 

„Dacă cineva a copiat arhiva (c.n. SIPA), va trebui să răspundă, dacă informația este adevărată, dacă se dovedește a fi adevărată. Personal nu am vizitat această arhivă, personal nu am cunoștință de faptul că s-ar fi copiat, multiplicat. Vă asigur că, după ce trec zilele acestea  destul de aglomerate cu codurile și legile justiției, mă voi interesa și voi vedea fizic acea arhivă și voi vedea parametrii în care se păstrează și se gestionează”, a spus Tudorel Toader.

Dan Andronic arată că Arhiva SIPA este principalul element de șantaj la adresa magistraților. De asemenea, potrivit jurnalistului, arhiva SPIA conținea 21.000 de documente la 10.000 de dosare. Totuși, alte surse precizeză că numărul de dosare este mai mic, acesta fiind de 3.000.