Evenimentul Zilei > Politica > DEMISIE de ULTIM MOMENT în PLUS. „MĂRUL DISCORDIEI” a decis să plece din PARTID
DEMISIE de ULTIM MOMENT în PLUS. „MĂRUL DISCORDIEI” a decis să plece din PARTID

DEMISIE de ULTIM MOMENT în PLUS. „MĂRUL DISCORDIEI” a decis să plece din PARTID

Avocatul Adrian Iordache, fiul maiorului de Securitate Alexandru Iordache, unul dintre cei membri fondatori ai Partidului Libertate, Unitate și Solidaritate (PLUS), a demisionat joi din formațiunea înființată pentru a fi preluată de fostul premier Dacian Cioloș.

Conform Registrului partidelor politice, Adrian Iordache ocupa funcția de secretar general. Recent, istoricul Marius Oprea a spus recent că „eminenţa cenuşie” din spatele PLUS, unul din fondatorii partidului, este fiul unui anchetator al Securităţii, fostul maior de la Direcţia de cercetări penale, Alexandru Iordache.

Marți, în apărare, Dacian Cioloş a afirmat că nu a ştiut cine sunt persoanele care urmau să înregistreze partidul PLUS, iar aceștia nu vor ocupa funcţii de conducere în cadrul partidului. Fostul premier a adăugat că structurile de conducere vor fi alese sâmbătă, când va avea loc prima Convenţie Naţională PLUS.

„Am avut o discuţie despre posibilitatea înregistrării unui nou partid de către alţi fondatori, care sunt mai puţin cunoscuţi, care nu au notorietate publică, pentru că am pornit de la premisa că probabil Mişcarea România Împreună e tergiversat pentru că printre fondatori are câteva persoane de notorietate şi pentru că probabil sunt unii care nu doresc ca acest partid să fie înregistrat. În felul acesta, unui dintre membrii comunităţii tematice din platforma civică, domnul Adrian Iordache, un avocat tânăr, a decis la vremea aceea să îşi asume această responsabilitate împreună cu o angajată din cabinetul dumnealui de avocatură şi cu soţia dumnealui care este notar public. Nu am ştiut la acea vreme cine sunt cei care înregistrează acest nou partid, nici nu m-a interesat. Domnul Adrian Iordache a fost unul dintre iniţiatorii acestui proiect. Este un avocat serios, profesionist, competent. Noi nu am făcut o analiză a situaţiei familiei dânsului atunci când dânsul a luat această iniţiativă. Nu ştiam cine este tatăl dânsului şi nici nu m-a interesat. Nu facem dosare de cadre pentru colaboratorii noştri. Ne bazăm strict pe ce înseamnă ei, competenţa lor şi nu rudeniile, familia sau părinţii. În societatea pe care o dorim fiecvare trebuie să fie responsabil pentru faptele sale. Dacă cineva din familia dânsului a încălcat legea cred că sunt instituţii care trebuie să âşi facă treaba şi să ia decizii în această direcţie”, a declarat Dacian Cioloş, marţi, în cadrul unei conferinţe de presă.