Dan Barna, liderul progresist care vrea să candideze la Cotroceni. Alături de Dacian Cioloș. Ieri a avut prima ieșire în calitate de candidat. Și ne-a servit o mostră de demagogie politică.
Bineînțeles că a fost întrebat despre „Monstrul din Caracal”. Despre drama prin care trec familiile Alexandrei și Luizei. Pentru că are o părere în toate, a răspuns: „Eu vreau să cred că dacă eu aș fi fost președinte, drama de la Caracal nu s-ar fi întâmplat, pentru că nu a fost un incident nefericit, ci efectul unei degradări continue de ani de zile a ceea ce înseamnă funcționarea instituțiilor statului pe standarde minime, adică asigurarea siguranței cetățeanului, furnizarea siguranței pentru cetățeni”.
Întrebat ce soluții ar fi propus pentru ceea ce s-a întâmplat la Caracal, Dan Barna a spus: „Viteză mai mare de reacție. Dincolo de asta, convocarea mai rapidă a CSAT, o solicitare de date din primul moment”.
O mostră clasică de demagogie politică. Să luăm pe rând. Dacă ar fi fost președintele României acest incident nu s-ar fi întâmplat, pentru că este rezultatul unei degradări a instituțiilor din ultimii 20-25 de ani! Cum adică? Devenea președinte Dan Barna și dispăreau instituțiile. Se reformau precum cafeaua instant?
Voi înțelegeți logica lui Dan Barna? Eu nu! Văd doar niște vorbe goale, puse una lângă alta, ca să sune bine.
Păi dacă era președintele României se întâlnea în CSAT cu șefii acelor instituții. Singura parte corectă. Și le cerea viteză mai mare de reacție!
După care plecau fiecare în treaba lui.
Și uite așa nu mai apărea încă un caz tip „Monstrul de la Caracal”…
Concluzia este că în România tipul acesta de abordare politicianistă, goală de soluții și conținut, a dus la degradarea instituțiilor statului.
Așa că Dan Barna ar trebui să vadă că Demagogia ucide! Inclusiv cea pe care ne-o servește cu atâta profesionalism.