Delir la Universitatea din Iași! Profu’ de mate - decan și „agent al serviciilor secrete” - amenință studenții cu dezvăluiri din viața intimă

Delir la Universitatea din Iași! Profu’ de mate - decan și „agent al serviciilor secrete” - amenință studenții cu dezvăluiri din viața intimă

Astăzi aflăm rezultatele examenului de Bacalaureat, strângem perlele și rândurile, dăm la o parte epigonii și ne sărutăm pe obraz, mascându-ne interesul, cu adolescenții care, dacă nu dau bir cu fugiții din țară, ar trebui să ne asigure pensia.

 Aiurea! Nu asta-i știrea! Îmi veți da dreptate când am să vă povestesc ce petardă a explodat la Iași, la Universitatea „Alexandru Ioan Cuza”. Sunt alegeri, se aleg noii decani, așadar miroase a sânge și a pulbere, a înjurături scrâșnite și a zâmbete false pe holurile facultăților din Țara capului de bour. Ce s-a întâmplat?

Studenții, încălecați de profesorii aspiranți la o catedră mai înaltă, s-au trezit (susțin ei) dați la o parte de la masa procesului electoral, unde, potrivit regulamentelor, dețin o pondere de 25% din numărul de voturi. Procent însemnat, aproape sfidător, schimbător de destine dăscălicești. Doar că profii, mai ales unul de mate, n-are, se pare, chef să-și curteze alegătorii. Nu! S-a hotărât să-i intimideze, să-i amenințe, să-i pună la colț, să le siluiască aspirațiile eterice. Scuturată bine, floarea studențimii moldovene a remis un comunicat în care dezvăluie, cu punct și virgulă, abuzurile celor care ar trebui să le fie exemplu. Citez din comunicat, pentru o mai bună înțelegere a delirului educațional de la Iași: „Prof. George-Cătălin Lefer (n.r. - pe prof îl cheamă, de fapt, Lefter), aflat la primul mandat ca decan al Facultăţii de Matematică, a instituit teroarea între studenţi, ameninţând cu intervenţia Serviciului Român de Informaţii (SRI) şi a Poliţiei în situaţia în care studenţii îşi exercită drepturile legale şi afirmând de mai multe ori că este colaborator al serviciilor secrete, calitate prin care ar avea acces la informaţii din viaţa privată a studenţilor precum şi la convorbirile lor telefonice”.

Eh? Credeați că bătăliile pentru șefia unei facultăți se poartă prin cafenele literare? Nu fiți naivi!

Ne puteți urmări și pe Google News

Comunicatul tinerilor (semnat de Silvian- Emanuel Man - preşedinte al Ligii Studenților Iași - și Dragoş Bălănici - vicepreşedinte al respectivei organizații) reverberează mai departe mârâiturile unui alt maestru al literelor, legitimat tot la Iași: „Prof. Dinu Airinei, care candidează pentru al treilea mandat de decan al Facultăţii de Economie şi Administrarea Afacerilor (n.r. - afacerist, nu glumă!), a făcut presiuni asupra comunităţii academice la începutul anului universitar 2014-2015 în vederea introducerii unui sistem abuziv prin care studenţii să fie obligaţi să plătească retroactiv taxe pentru restanţele din anii anteriori, determinând foarte mulţi studenţi să abandoneze cursurile universitare. (...) De asemenea, în cadrul Facultăţii funcţionează o bibliotecă care colectează amprentele palmare ale utilizatorilor, prelevarea datelor biometrice fiind interzisă de legislaţia românească în domeniu”. Acuzațiile studenților ar putea fi prinse de o pană iscusită într-un roman polițist cu tentă umoristică. Nu s-ar supăra nimeni. Suntem profesori - fiecare cu gradul lui - când vine vorba de bășcălie. Privind însă în oglinda spartă a Educației, cârpită la infinit cu nume și promisiuni noi, pe fețele obosite ale românilor se ghicește un mare și îngrijorător semn de întrebare, multiplicat la infinit în cioburile capitalismului: Educația, încotro?

Opiniile exprimate în paginile ziarului aparțin autorilor