Evenimentul Zilei > Social > Decretul a fost semnat: Câte 1.000 de euro, bonus de Crăciun. Cine va primi banii
Decretul a fost semnat: Câte 1.000 de euro, bonus de Crăciun. Cine va primi banii

Decretul a fost semnat: Câte 1.000 de euro, bonus de Crăciun. Cine va primi banii

Consiliul de Miniștri din Italia a aprobat decretul Ristori quarter, care prevede o indemnizație unică pentru o serie de lucrători. În Italia lucrează li sute de mii de români.

Odată cu aprobarea decretului Ristori quater, care a fost publicat în Monitorul Oficial, ajunge și bonusul de Crăciun. Este vorba despre o indemnizație unică de 1.000 de euro pentru o serie de lucrătorii sezonieri din turism, divertisment și sectorul spa, și 800 de euro pentru cei din sectorul sportiv.

Consiliul de Miniștri a dat undă verde decretului Ristori quater, care alocă, de asemenea, 700 de milioane de euro pentru bonusul de Crăciun de 1.000 de euro pentru lucrătorii temporari din turism, spa-uri și divertisment. În plus, aceste fonduri vor fi utilizate și pentru indemnizația de 800 de euro recunoscută, din nou în luna decembrie, pentru lucrătorii sportivi.

În total, decretul valorează 8 miliarde, majoritatea sumelor fiind utilizate pentru amânarea impozitelor, cu plăți amânate până în 2021. Decretul va fi combinat cu beneficiile anterioare, ajungând astfel la o singură prevedere pentru a ajuta familiile și afacerile aflate în dificultate din cauza Covid -19.

Indemnizația de 1.000 de euro este valabila și pentru alte categorii

Decretul prevede o nouă plată unică de 1.000 de euro pentru lucrătorii sezonieri din turism, spa-uri și divertisment, servicii afectate de urgența epidemiologică. Alocația este valabilă și pentru alte categorii: „Membrii Fondului de pensii pentru muncitori în divertisment care dețin anumite cerințe, lucrători sezonieri aparținând altor sectoare decât turismul și spa-uri care și-au încetat involuntar angajarea, cei care se ocupă de vânzările la domiciliu”, potrivit stiridiaspora.ro.

De fapt, bonusul constă într-o indemnizație pentru lucrătorii din sectoarele periclitate. După cum sa menționat, se adresează personalului de turism, spa și divertisment, precum și altor lucrători sezonieri,  vânzătorilor de locuințe, care desfășoară activități independente fără TVA și sunt înregistrați la conducerea separată Inps.

În practică, acestea sunt categoriile bonusurilor din martie și aprilie de 600 de euro, care au fost apoi reînnoite prin decretul din august și prin decretul Ristori bis pentru luna noiembrie. Bonusul se acordă celor care nu sunt pensionari, nu au un alt loc de muncă angajat și nu primesc Naspi.