Evenimentul Zilei > Politica > Declaraţie INCENDIARĂ. Un senator PNL: „DNA-ul va trebui să intre şi în partidele politice”
Declaraţie INCENDIARĂ. Un senator PNL: „DNA-ul va trebui să intre şi în partidele politice”

Declaraţie INCENDIARĂ. Un senator PNL: „DNA-ul va trebui să intre şi în partidele politice”

Membrii PNL Constanţa s-au reunit, ieri, într-o nouă şedinţă înainte de alegerile interne, dar care s-a lăsat cu scandal, din cauză că aceştia nu au reuşit să se pună de acord cu data organizării alegerilor.

Până la momentul de faţă, deşi alegerile pentru conducerea judeţeană vor avea loc în data de 27 aprilie, liberalii nu s-au înghesuit să îşi depună, oficial, candidaturile. Singurul care a declarat că va candida pentru preşedinţia organizaţiei judeţene este consilierul judeţean Cristy Băisan. Se vehiculează că îşi vor depune candidaturile şi parlamentarii Bogdan Huţucă şi Vergil Chiţac. În schimb, actualul preşedinte Gheorghe Dragomir, care a declarat că nu mai doreşte încă un mandat, a ţinut să menţioneze că Bogdan Huţucă urmează să îşi anunţe, cât de curând, candidatura, potrivit replicaonline.ro.

Senatorul PNL Vergil Chiţac a părăsit şedinţa, nemulţumit că nu reuşeşte să îşi impună punctul de vedere. La momentul în care a părăsit sala, Chiţac a cerut şi colegilor săi din Biroul Permanent Local să îl urmeze (cei de la organizaţia municipală, acolo unde este, momentan, preşedinte interimar), ceea ce s-a şi întâmplat.

Înainte de a părăsi sala, senatorul Vergil Chiţac s-a contrat cu Gheorghe Dragomir pe seama datei alegerilor de la organizaţia municipală. Chiţac a spus că nu este de acord cu organizarea alegerilor pe data de 31 martie la municipiu şi nici cu numărul de delegaţi – 700, comentând că “ciudat” ca brusc 700 de oameni să vină să îşi achite cotizaţia pentru a participa la alegeri. După ce a plecat de la şedinţa judeţeană, Chiţac şi mai mulţi membri ai Biroului Local s-au întrunit într-o şedinţă în care au decis data alegerilor pe 8 aprilie, stabilind şi faptul că nu vor recunoaşte alegerile convocate de Dragomir. Mai mult, Chiţac ar urma să transmită şi la Bucureşti o epistolă împotriva lui Dragomir.

Gheorghe Dragomir a precizat că Vergil Chiţac va înţelege până la urmă că există “o disciplină” la partid, ales că senatorul provine dintr-un mediu cazon. “Încerc să înţeleg pe toată lumea. Dar CODA (Comisia de Organizare şi Desfăşurare a Alegerilor – n.r.) a planificat alegerile pe 31 martie la municipiu. Domnul Chiţac a venit cu propunerea să fie 8 aprilie, însă în acea zi sunt programate 10 alte organizaţii din judeţ. Nu se poate”, a comentat Dragomir.

În schimb, senatorul Chiţac a explicat că ceea ce se întâmplă este un aranjament pentru desemnarea conducerii municipale, lucru cu care nu poate fi de acord. “Nu pot fi de acord ca la CCL (alegerile de la municipiu – n.r.) să fie 700 de delegaţi, când în realitate, din iulie de când m-am ocupat de organizaţie şi am sunat la membri, din 2100, 800 au spus că nu au fost niciodată membri. Alţii nu au mai achitat cotizaţia, aşa că au rămas circa 280. Iar acum. în câteva zile, au mai achitat cotizaţia, la judeţ, 500, însă în absenţa trezorierului de la municipiu, ceea ce este nestatutar. Credeţi că accept, din punct de vedere moral, ca situaţia de la municipiu, conducerea, să fie decisă de aceşti 500 aduşi la partid cine-ştie-cum? Este o malversaţiune. Vom contesta la nivel naţional această situaţie şi voi decide, cât de curând, calea demnă de urmat”, a declarat Vergil Chiţac. Senatorul a mai adăugat, ca un mesaj dur către actuala conducere de la judeţ: „DNA-ul va trebui să intre şi în partidele politice!”.

Publicat in categoriile: Politica
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: