DECLARAȚIE BOMBĂ. TRAIAN BĂSESCU: Știu doar doi politicieni cărora li s-a făcut onoarea de a fi ofițeri acoperiți: VICTOR PONTA la SIE și SEBASTIAN GHIȚĂ la SRI. Restul sunt doar AGENȚI DE INFLUENȚĂ, SLUGI cu IQ redus. SERVICIILE DE INFORMAȚII au cea mai
- Dan Dumitriu
- 26 aprilie 2016, 03:22
Traian Băsescu a făcut un scurt comentariu referitor la scandalul ofițerilor acoperiți în politică. Un comentariu dur, mușcător, care va stârni o grămadă de reacții în lumea politică. Nominalizarea lui Victor Ponta și a lui Sebastian Ghiță ca fiind două exemple de politicieni care au avut calitatea de ofițeri acoperiți ai serviciilor de informații, dar care nu mai au această calitate, alături de celelalte nume vehiculate, îl va face pe fostul președinte al României să devină principalul martor al existenței acestora.
Este cod roşu de încredere! "Ce penibilitate despre ofiţerii acoperiţi Unii spun Valeriu Zgonea, alţii spun Georgian Pop, alţii spun Isar, unii spun A. Săftoiu, alţii spun Mihai Tudose, alţii spun de-a valma Comisia SRI. Oameni buni, uitaţi-vă la ei. Toţi sunt nişte neica nimeni pe care, eventual, serviciile i-au mai folosit ca agenţi de influenţă sau trompete pentru a-şi satisface mici nevoi în spaţiul public, dar pe care niciodată nu i-au considerat demni să devină ofiţeri acoperiţi ai unui serviciu de informaţii românesc. Şi, dacă vine vorba despre agenţi de influenţă şi nu de ofiţeri acoperiţi, părerea mea este că presa este plină de astfel de agenţi de influenţă, care cred că sunt protejaţi dacă “servesc cauza” susţinând ideea că Patria poate fi salvată doar de generali şi procurori şi făcînd praf de-a valma oamenii politici. Priviţi la guvernul Cioloş, guvern generat de generali şi procurori. Este pur şi simplu un monument al neputinţei şi incompetenţei. Personal, ştiu doar doi oameni dintre politicieni cărora li s-a făcut onoarea ca, la un moment dat, să fi fost cu adevărat ofiţeri acoperiţi, dar niciodată nu voi putea să dovedesc acest lucru: unul se numeşte Victor Ponta la SIE şi altul se numeşte Sebastian Ghiţă la SRI. Cu siguranţă, ei nu mai au această calitate după ce au intrat în Parlament.În plus, ăștia doi nu vor să preia partide în numele serviciilor secrete. În rest, doar agenţi de influenţă voluntari, slugi cu IQ redus care cred în mod fals că-şi netezesc cariera. Speranţă deşartă. Din toată această poveste, dincolo de bălăcăreala politică, cei care au o problemă sunt serviciile secrete. De ce s-a ajuns ca, în mediul politic, în mediul economic, în justiţie, în societate, cei mai mulţi oameni să-şi pună problema influenţei decisive a serviciilor? Este cod roşu de încredere. Ne trebuie o comisie parlamentară puternică de control a serviciilor secrete ca singur remediu pentru recâştigarea încrederii."