Prof. Streinu-Cercel vine cu o recomandare care îi lasă cu gura căscată pe români. În contextul pandemiei provocate de noul coronavirus, Streinu-Cercel susține că în cazul în care la masa de Crăciun se vor aduna mai multe persoane, aceștia trebuie să mănânce pe rând.
Pandemia provocată de noul coronavirus va transforma aceste Sărbători într-unele de-a dreptul bizare. În contextul în care restricțiile impuse de autorități pentru a ține în frâu pandemia nu se relaxează cu ocazia Crăciunului sau a Anului Nou, românii sunt sfătuiți să evite petrecerile la care sunt invitate multe persoane și să sărbătorească într-nu cadru mai restrâns.
Recent, prof. Adrian Streinu-Cercel vine cu o recomandare care îi lasă cu gura căscată pe români. Acesta a declarat că românii ar trebui să stea fiecare la casa lui, dar dacă acest lucru nu este posibil iar familiile vor să se reunească, la masa de Crăciun oamenii ar trebui să mănânce pe rând sau cu masca pe nas.
„De Crăciun și de Anul Nou lumea, pe bună dreptate, va avea tendința să se adune, să se viziteze, să fie împreună acasă. Și, deși toată lumea vrea să trăiască, am ajuns să ne comportăm ca și cum am vrea să murim. Când știm cât se poate de clar că dacă nu ne ferim de circulația acestui virus, nu purtăm mască tot timpul și ne îmbolnăvim, atunci 40 la sută dintre cei care se îmbolnăvesc vor ajunge la spital, iar dintre aceștia 5% vor avea nevoie de terapie intensivă unde, se vede cu ochiul liber, nu mai sunt locuri. Depinde de noi ce vrem în această perioadă”, a explicat prof. Streinu-Cercel, la Medika TV.
Prof. Streinu-Cercel: să mănânce pe rând sau cu masca pe nas
„Sfatul meu e să stea fiecare la casa lui, să se viziteze virtual, pe Skype, pe Zoom, pe Facebook, dar să nu fie împreună. Dacă sunt totuși împreună am un sfat: la masă să nu mănânce împreună, să mănânce pe rând. Iar dacă totuși se așază la masă împreună, să țină o mască în dreptul nasului și doar gura să fie eliberată. E o măsură suplimentară, pentru că noi nu știm dacă persoana din fața noastră este sau nu infectată, dacă este sau nu în perioada de incubație, chiar dacă și-a făcut un test rapid și a ieșit negativ”, a mai spus managerul Institutului Matei Balș.