Evenimentul Zilei > Actualitate > Decizie tranșantă după ce a văzut moartea cu ochii. Sfaturile managerului de la colosul bancar HSBC
Decizie tranșantă după ce a văzut moartea cu ochii. Sfaturile managerului de la colosul bancar HSBC

Decizie tranșantă după ce a văzut moartea cu ochii. Sfaturile managerului de la colosul bancar HSBC

Managerul HSBC a vorbit despre noile sale reguli cu privire la viață, după ce a suferit un atac de cord. Acesta își povestește experiența despre munca până la epuizare: „Mi s-a întâmplat mie, ți se poate întâmpla ție”.
Managerul HSBC, Jonny Frostick, și-a împărtășit experiența sa după ce a suferit un atac de cord. El a povestit cu a decis să-și schimbe stilul de viață și îi sfătuiește și pe alții să o facă.
Jonathan Frostick a suferit un atac de cord, dar în loc să se îngrijoreze că ar putea muri,  managerul programului de reglementare HSBC din Marea Britanie a spus că unul dintre primele sale gânduri a fost: „Trebuie să mă întâlnesc mâine cu şeful meu”. Povestea sa în care spune că era îngrijorat deoarece nu se putea întâlni a doua zi cu șeful său în timp ce suferea un atac de cord a devenit virală pe LinkedIn. Tot aici a împărtășit noile sale reguli de viață.

Postarea sa a fost vizionată de peste opt milioane de oameni

În timp ce stătea la computerul său duminică după-amiază, încercând să se pregătească pentru o săptămâna plină, Jonny Frostick și-a dat seama brusc că nu poate respira. Pe măsură ce pieptul i s-a încordat și urechile au început să-i țiuie, a făcut un atac de cord.

Primele sale gânduri au fost despre faptul că starea sa de sănătate i-ar putea perturba săptămâna de lucru. „F *** trebuia să mă întâlnesc mâine cu şeful meu…”, a povestit Frostick într-o postare pe LinkedIn . „Nu este convenabil.”

“Mă aflam la muncă era ora 8 seara, epuizat, gândindu-mă că trebuie să pregătesc ceva pentru luni și nu am avut timp. Și am început să lucrez în weekeduri”, a povestit el. Frostick a spus că el și colegii săi petreceau foarte mult timp în call-uri pe zoom, iar zilele de lucru puteau să se extindă la 12 ore. Izolarea care vine la pachet cu munca la distanță a avut de asemenea efecte negative.

Jonny Frostick a lucrat mai întâi pentru afacerea tatălui său, apoi s-a mutat în Londra și a ajuns să lucreze pentru cele mai puternice companii cum ar fi Accenture Plc, JPMorgan Chase & Co., Deutsche Bank AG.
Jonny Frostick la spital

Frostick recunoaşte că munca în exces și neglijarea sănătății îl puteau omorî

“Mi s-a întâmplat mie, ți se poate întâmpla ție. Trebuie să schimbi asta. Chiar merită?”, a scris managerul. În postarea sa devenită virală se angaja să facă schimbări, inclusiv în ceea ce privește limitarea discuțiilor pe zoom, să își schimbe abordarea față de muncă și să petreacă mai mult timp cu familia. Frostick a menționat de asemenea că nu acuză compania pentru această situație.
Chiar merită? De pe patul său de spital, Jonathan Frostick a postat pe LinkedIn tot ceea ce aproape că l-a învățat despre echilibrul dintre viața profesională și viața personală dar și cele șase reguli pe care a promis să le facă:

1. Nu mai petrec toată ziua cu zoomul
2. Îmi restructurez abordarea la locul de muncă
3. Viața este literalmente prea scurtă
4. Slăbesc 15 kg
5. Vreau ca fiecare zi să conteze pentru ceva la locul de muncă, altfel schimb rolul
6. Vreau să petrec mai mult timp cu familia.

Sunt cele câteva promisiuni pe care şi le-a luat managerul, scrie Mirror.