Evenimentul Zilei > Politica > Decizie NEAȘTEPTATĂ a Senatului. O ordonanță a Guvernului, RESPINSĂ
Decizie NEAȘTEPTATĂ a Senatului. O ordonanță a Guvernului, RESPINSĂ

Decizie NEAȘTEPTATĂ a Senatului. O ordonanță a Guvernului, RESPINSĂ

Senatul a respins, astăzi, OG 4/2017 care prevedea obligaţia plăţii de către angajator a contribuţiei pentru pensii şi sănătate la nivelul salariului minim brut pe ţară pentru toţi salariaţii, inclusiv pentru cei cu contracte de muncă part-time.

Preşedintele Comisiei Naţionale de Prognoză, Ion Ghizdeanu, a precizat că Ministerul Finanţelor Publice susţine, în continuare, oportunitatea implementării măsurilor fiscale introduse prin ordonanţă, potrivit agerpres.ro.

Senatori USR şi PNL au pledat pentru adoptarea raportului de respingere al comisiei de specialitate şi respingerea ordonanţei.

„Legi fundamentale ale disciplinei fiscale sunt călcate în picioare. Avem în faţă o ordonanţă de urgenţă care a produs efecte la 11 zile după emiterea ei. Şi avem un Cod fiscal, biblia fiscală a ţării acesteia, dacă vă mai aduceţi aminte de ea, care ar trebui să fie o biblie mai biblie decât programul dumneavoastră de guvernare, care deja a fost modificat de vreo două ori şi în continuare nu îl respectaţi. Articolul 4 în Codul fiscal vorbeşte despre predictibilitate şi pretinde nişte termene. Chiar şi numai pentru asta, pentru faptul de a respecta un minimum de legislaţie fiscală, căruia ar trebui să ne supunem toţi, vă rog să nu fiţi de acord cu ordonanţa cu pricina”, a susținut senatorul PNL, Carmen Hărău.

S-au înregistrat 83 de voturi pentru respingerea ordonanţei, două „împotrivă” şi cinci abţineri.

Camera Deputaţilor este for decizional pentru acest act normativ.