Evenimentul Zilei > Actualitate > Decizie luată de conducerea CFR Călători. Sunt vești bune pentru sute de mii de oameni
Decizie luată de conducerea CFR Călători. Sunt vești bune pentru sute de mii de oameni

Decizie luată de conducerea CFR Călători. Sunt vești bune pentru sute de mii de oameni

S-a pus la punct o strategie ce vizează perioada următoare, una foarte aglomerată.

Decizie de ultimă oră luată de conducerea CFR Călători, care va suplimenta capacitatea de transport în intervalul 7/8 – 15/16 octombrie 2020, pentru pelerinii care doresc să călătorească spre sau dinspre Iaşi, cu ocazia Sărbătorii Sfintei Parascheva.

„În acest an cel mai mare număr de vagoane de dormit şi cuşetă pe trenurile care ajung la Iaşi. CFR Călători va suplimenta capacitatea de transport în perioada 7/8 – 15/16 octombrie 2020, pentru pasagerii care doresc să călătorească spre/dinspre Iaşi cu ocazia Sărbătorii Sfintei Parascheva. Trenurile care circulă pe următoarele rute: Timişoara – Cluj Napoca – Iaşi şi retur; Bucureşti – Bacău – Paşcani – Iaşi şi retur; Bucureşti – Mărăşeşti – Vaslui – Iaşi şi retur; Constanţa -Iaşi şi retur vor avea în compunere vagoane de dormit şi/sau cuşetă”, se arată într-un comunicat CFR Călători remis către Agerpres.

De asemenea, se vor suplimenta cu vagoane, trenurile care asigură legătura feroviară între principalele oraşe ale ţării şi municipiul Iaşi.
CFR Călători precizează că poate dimensiona mai bine capacitatea trenurilor la numărul de locuri solicitat, dacă sunt făcute rezervări din timp.

Bilete cumpărate on-line, pentru evitarea aglomerației

„Pentru a evita aglomeraţia, rugăm călătorii să nu aleagă pentru destinaţia lor doar trenurile de la orele de vârf. De asemenea, rugăm călătorii să nu urce în tren dacă la casa de bilete li se comunică faptul că nu mai sunt bilete”, au spus oficialii de la CFR Călători.
Biletele vor putea fi achiziţionate online de pe siteul cfrcalatori.ro, de la automatele de vânzare bilete din gări şi, dacă nu este posibil altfel, direct de la casele de bilete din gări şi distribuitori autorizaţi (agenţii de turism), unde este recomandată păstrarea distanţei faţă de celelalte persoane.

Masca de protecţie la bordul trenurilor CFR Călători este obligatorie pe toată durata călătoriei, precum şi în zonele de aşteptare a trenurilor – staţii de cale ferată, peroane, săli de aşteptare, conform regulilor ce trebuie respectate în pandemie.