Evenimentul ZileiJustitieDecizie de ultimă oră în cazul jurnaliștilor răpiți în Irak

Decizie de ultimă oră în cazul jurnaliștilor răpiți în Irak

Decizie de ultimă oră în cazul jurnaliștilor răpiți în Irak
Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a respins definitiv cererea prin care Mohammad Munaf solicita revizuirea condamnării sale la 10 ani închisoare pentru terorism în dosarul răpirii jurnaliştilor români în Irak.

În 2008, Curtea de Apel Bucureşti l-a condamnat pe Mohammad Munaf la 10 ani de închisoare pentru participare la răpirea jurnaliştilor Ovidiu Ohanesian, Sorin Mişcoci şi Marie-Jeanne Ion.

Completul Curţii de Apel Bucureşti a decis, de asemenea, interzicerea, timp de 5 ani după terminarea executării pedepsei, a unor drepturi pentru Mohammad Munaf şi plata a câte două milioane de euro ziariştilor Ovidiu Ohanesian, Sorin Mişcoci şi Marie-Jeanne Ion, reprezentând daune morale. De asemenea, s-a stabilit la acea dată plata a 100.000 de lei cheltuieli de judecată către statul român.

Mohammad Munaf, irakian stabilit în România şi având dublă cetăţenie – irakiană şi americană – a servit drept ghid celor trei jurnalişti români răpiţi în Irak la sfârşitul lunii martie 2005, fiind ţinut ostatic, la fel ca şi aceştia, timp de 55 de zile. La eliberarea jurnaliştilor, întrucât s-a presupus că a fost complice la răpire, Munaf a fost plasat în detenţie de forţele americane în Irak, informează AGERPRES.


Accesează: