Decizie de ultimă oră luată de NATO. Alianța va trece peste amenințările categorice ale Rusiei

Decizie de ultimă oră luată de NATO. Alianța va trece peste amenințările categorice ale Rusiei Armata Belgiei va consolida granița terestră, aeriană și maritimă de est a NATO Sursa: arhiva EVZ

NATO va continua să sprijine Ucraina, cu armament, în timpul războiului cu Rusia. Anunțul a fost făcut de ministrul Apărării din Olanda, iar decizia arată că Alianța nu se lasă intimidată de amenințările de la Kremlin.

Țările membre NATO vor continua să livreze arme Ucrainei în ciuda amenințărilor din partea Rusiei, a anunțat ministrul Apărării din Olanda.

Olanda și alte țări NATO vor continua să livreze ucrainenilor arme chiar dacă transporturile ar putea deveni ținte pentru atacurile rușilor, a spus ministrul Kajsa Ollongren, potrivit Sky News.

Decizia pe care a luat-o NATO, în ciuda amenințărilor lansate de Rusia

„Ucraina are dreptul să se apere, vom continua să o sprijinim”, a declarat Ollongren înainte de întâlnirea de la Bruxelles a miniștrilor apărării din țările NATO.

Ne puteți urmări și pe Google News

Declarația a fost făcută după ce în weekend Rusia a avertizat că transporturile militare din vest către Ucraina ar putea fi văzute drept „ținte legitime” pentru atacuri, conform agenției Mediafax.

„Am avertizat Statele Unite că pomparea orchestrată de arme din mai multe țări nu este doar o mișcare periculoasă, ci și o mișcare care transformă aceste convoaie în ținte legitime”, a declarat ministrul adjunct de externe rus, Serghei Ryabkov, la televiziunea de stat, săptămâna trecută

Oficialul a afirmat că Moscova a avertizat „cu privire la consecințele transferului nechibzuit către Ucraina de arme precum sisteme portabile de apărare antiaeriană, sisteme de rachete antitanc și așa mai departe”.

Afirmațiile făcute de Serghei Ryabkov

Ryabkov a spus că Washingtonul nu a luat în serios avertismentele Moscovei și a adăugat că Rusia și SUA nu au desfășurat niciun „proces de negociere” cu privire la Ucraina.

Recent, secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, a spus că un atac al rușilor contra liniilor de aprovizionare aliate pentru Ucraina ar reprezenta „o escaladare periculoasă a războiului”.

Delegațiile de negociatori din Rusia și Ucraina continuă să discute cererile cu privire la încetarea focului și oprirea războiului izbucnit pe 24 februarie. Lucrurile pe front nu evoluează după planurile inițiale ale Rusiei, iar acum oficialii de la Moscova par să fie mai flexibili cu privire la solicitările față de statul vecin și Occident.

Cum decurg negocierile dintre ucraineni și ruși

Partea rusă este deja mai flexibilă decât înainte. Sunt noi propuneri pe masă”, susțin oficialii ucraineni.

Mihailo Podoliak, consilierul șefului de cabinet prezidențial ucrainean, este destul de încrezător cu privire la modul în care vor evolua negocierile. În timp ce Ucraina se pregătește să intre în a patra săptămână de rezistență împotriva invaziei ruse, luptele mortale continuă. Dar negocierile sunt „constructive”. Un optimism prudent care face ecou „semnalelor pozitive” pe care le-a remarcat Moscova la sfârșitul săptămânii trecute. Nimic nu filtrează din negocierile bilaterale aflate în desfășurare, dar Mihailo Podoliak afirmă că acestea se referă la „toate aspectele”, umanitare, militare și politice.