Evenimentul Zilei > Justitie > Decizie de ultimă oră a Curții de Apel. Cazul denunțătorului în dosarul Blaga – Pinalti se rejudecă
Decizie de ultimă oră a Curții de Apel. Cazul denunțătorului în dosarul Blaga – Pinalti se rejudecă

Decizie de ultimă oră a Curții de Apel. Cazul denunțătorului în dosarul Blaga – Pinalti se rejudecă

Sentința ce viza acordul de recunoaștere a vinovăției, încheiat de omul de afaceri Horațiu Berdilă, implicat în dosarele lui Vasile Blaga și Pinalti, a fost desființată, iar cauza trimisă spre rejudecare.

În fața magistraților, Berdilă a declarat că recunoaște comiterea faptei reținută în sarcina sa și a încheiat un acord în care accepta o condamnare de 2 ani și 8 luni închisoare, cu suspendarea condiționată a executării pedepsei, pe durata unui termen de încercare de 4 ani și 8 luni.

Abonat la contracte cu statul

Horațiu Berdilă a absolvit Politehnica din Iași. A activat timp de 5 ani la companiile Orange și POSTelecom. În noiembrie 2004 face un pas major în carieră: a devenit Director Comercial la Softwin, apoi Director General al companiei Ascenta și vicepreședinte al grupului Softwin. În noiembrie 2009, austriecii de la Romsys îl cooptează ca Director General.

Potrivit presei, Romsys era cunoscută ca abonată la contracte cu statul, la Ministerul Afacerilor Interne, Transelectrica, Ministerul Agriculturii, Ministerul Educaţiei sau Metrorex. Acolo unde nu putea câștiga licitațiile devenea subcontractor al marilor jucători din piața IT, arăta Jurnalul Național, care menționa subcontractări de la IBM pentru Romsys.

 

PAGINA ANTERIOARA