Evenimentul Zilei > Actualitate > Decizie de ultim moment a lui Vlad Voiculescu. Unde a trimis Corpul de Control
Decizie de ultim moment a lui Vlad Voiculescu. Unde a trimis Corpul de Control

Decizie de ultim moment a lui Vlad Voiculescu. Unde a trimis Corpul de Control

Pericol de intoxicare într-un bloc din municipiul Timișoara, după ce s-a făcut deratizare într-un spațiu comercial de la parterul imobilului.

Pericol de intoxicare într-un bloc din Timișoara. Un număr de 70 de persoane au fost evacuate dintr-un bloc din municipiul Timișoara, marți seara. S-a întâmplat după ce locatarii au sesizat un miros înțepător în urma unei deratizări care a avut loc, într-o cofetărie de la parter. Ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu a trimis Corpul de Control din cadrul DSP Timiș pentru a investiga cazul.

Marți seara, un număr de 70 de locatari ai unui bloc din Timișoara, între care 12 copii, au fost evacuați din locuințe. Măsura a fost luată de echipajele ISU Timiș, după ce în scara blocului a fost sesizat un miros înțepător. Acesta provenea de la o cofetărie de la parterul blocului unde tocmai se făcuse deratizare.

S-au deplasat de urgenţă o autospecială de primă intervenţie, una de stingere, un echipaj SMURD, unul CBRN şi un motoventilator. Au mai fost prezente și două autospeciale de transport personal şi victime multiple.

„În urma unui apel prin 112, am fost anunţaţi că în scara unui bloc de pe Calea Şagului din Timişoara se simte miros înţepător. Acesta pătrunde şi în apartamente. De asemenea, am fost informaţi că în cursul serii s-a efectuat o activitate de deratizare la parterul blocului. Este vorba de spaţiul unei societăţi comerciale. Până acum, nicio persoană nu a necesitat îngrijiri medicale. S-a dispus evacuarea locatarilor de pe întreaga scară până la finalizarea măsurătorilor de către echipajul CBRN. Au fost evacuate 70 de persoane (58 adulţi şi 12 minori).”, a anunţat purtătorul de cuvânt al ISU Timiş, Elena Megherea.


BREAKING NEWS. Tragedie la Timișoara. Patronul firmei de deratizare, arestat!


Pericol de intoxicare într-un bloc din Timișoara.

În locație a venit și unul dintre viceprimarii municipiului Timișoara pentru a lua măsurile care se impun în aceste condiții. Autoritățile au stabilit că în această noapte locatarii evacuați nu se vor întoarce în apartamente.

Astfel se caută soluții pentru a rezolva problema cazării acestora. Cel mai probabil locatarii evacuați vor fi transportați și cazați la un hotel.

Vlad Voiculescu trimite Corpul de Control

Ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu, a dispus, trimiterea Serviciului de Control în Sănătate Publică din cadrul Direcției de Sănătate Publică (DSP) Timiș la blocul cu pricina. Inspectorii în sănătate publică vor face o anchetă pentru a verifica ce s-a întâmplat.

„Ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu, a dispus, în această seară, trimiterea Serviciului de Control în Sănătate Publică din cadrul Direcției de Sănătate Publică (DSP) Timiș pentru a ancheta cazul de la Timișoara unde 58 de adulți și 12 copii au fost evacuați dintr-un bloc de 10 etaje după ce, la cofetăria de la subsolul blocului, a avut loc o acțiune de deratizare”, se arată într-un comunicat de presă.


Tragedia de la Timișoara. Substanțe toxice ajunse pe mâna firmelor de curățenie


Tragedie la indigo în urmă cu doi ani

În urmă cu doi ani, într-un alt bloc din Timișoara s-a produs o tragedie tot după o operațiune de deratizare. Trei persoane au murit, după ce o companie de deratizare și dezinsecție a efectuat lucrări în 25 de apartamente. Alte câteva zeci de persoane au fost internate în stare foarte gravă la secția de Terapie Intensivă.

Autoritățile au stabilit că firma a folosit o substanță foarte toxică, fosfină sau fosfură de aluminiu. Acesta este un pesticid folosit în condiții foarte stricte.

În urma acestui caz, patronul firmei de deratizare, Ioan Sorin Buță, a fost arestat și trimis în judecată.

Citește și:

A început controlul Ministerului Sănătății la Blocul morții. Se fac măsurători de toxicologie