Totul s-a întâmplat în Irapuato, un centrul mexican pentru dependenţii de droguri. Poliția din statul Guanajuato a declarat că oamenii înarmaţi au rănit, de asemenea, șapte persoane, fiind al doilea astfel de atac care a avut loc în Irapuato în ultima lună. Atacul a fost confirmat și de un oficial al guvernului federal.

Fotografiile de la locul faptei publicate de poliție reporterilor locali arătatau cel puțin 11 corpuri pline de sânge, situate într-o cameră.

Atacul a fost unul dintre cele mai grave asasinate în masă, de când președintele Andres Manuel Lopez Obrador a preluat funcția în urmă cu 19 luni, angajându-se să reducă nivelurile record ale violenței. Dar crimele au atins un nou record și sunt în creștere încă în 2020.

Toţi oamenii dinăuntru au fost împuşcaţi: 24 au fost ucişi, 7 răniţi

În urma atacului armat, 24 de persoane au fost ucise, iar şapte rănite. Poliţia din statul Guanajuato, din nord-vestul Mexicului, a comunicat că, dintre răniţi, trei se află în stare gravă.

Se pare că toţi cei care se aflau în centru la momenhtul atacului au fost ucişi. Fotografiile de la locul carnagiului arată că victimele erau culcate în momentul în care au fost împuşcate.

Guanajuato a devenit cel mai violent stat din Mexic, fiind scena unor dispute teritoriale între cartelul Jalisco şi o bandă locală. Motivul atacului de mierecuri nu a fost aflat încă, dar guvernatorull Diego Sinhue spune că ar fi fost implicate bande de traficanţi.

Acesta este unul dintre cele mai sângeroase atacuri asupra unui centru de dezintoxicare, după ce, în 2010, 19 persoane au fost ucise într-un atac în oraşul Chihuahua, din nordul Mexicului.

De atunci au mai avut loc peste zece atacuri asupra unor centre de dezintoxicare. Motivul atacurilor aszpra acestor centre este că dependenţii şi dealerii se refugiază deseori aici, făcându-lse astfel ţinte pentru inamici.

Este ştiut faptul că că centrele de reabilitare au fost permanent vizate de bandele criminale care au purtat războaie crunte pentru controlul afacerii cu droguri, informează abc7.