Autoritățile din Germania au decis ca persoanele care sunt vaccinate să scape de multe dintre restricțiile adoptate de această țară în timpul pandemiei de coronavirus. Însă, procentul celor care intră în discuție este foarte mic. Pentru că doar 8% dintre germani s-au imunizat cu ambele doze până în prezent.

Restricțiile au fost deja eliminate pentru persoanele vaccinate, dar autoritățile de la Berlin încearcă să facă din această măsură luată la nivel regional, una care să fie adoptată la nivel național. În aceste condiții, persoanele vaccinate anti-coronavirus ar urma să aibă mai multe drepturi, mai devreme, față de persoanele care aleg să nu se imunizeze.

Medicii nu sunt de acord cu relaxarea restricțiilor

Există două tabere la nivel național, în Germania, după această decizie. Medicii, experții în sănătate publică și polițiștii nu sunt de acord cu relaxarea restricțiilor pentru persoanele vaccinate. Medicii au atras atenția că există riscul ca, din această cauză, să se piardă bilanțul real al infectărilor. Din această cauză, autoritățile nu vor mai putea ține pasul cu evoluția pandemiei și un foarte probabil nou val de infectări, după cum menționează jurnaliștii de la Deutsche Welle.

Sunt anumite regiuni în Germania, în care persoanele vaccinate pot să călătorească, pot merge la coafor sau pot intra în anumite magazine fără un test negativ pentru COVID-19. De asemenea, în ultima perioadă, persoanelor vaccinate le sunt permise și vizitele și întâlnirile private cu un număr mai mare de persoane.

Oktoberfest a fost anulat din nou, și în acest an

Altfel, Oktoberfest, cel mai mare festival al berii din lume, organizat în Germania, va fi anulat şi în acest an, pentru al doilea an consecutiv, din cauza pandemiei de coronavirus. Anunțul a fost făcut de către premierul landului Bavaria.

Premierul landului Bavaria, Markus Soeder, a declarat că a fost nevoit să anuleze încă o dată această sărbătoare pentru că riscurile sanitare sunt prea mari, ţinând cont de incertitudinile ce marchează evoluţia pandemiei de coronavirus. „De asemenea, în clasicele săli dedicate festivalului berii, măsuri precum distanţarea socială şi purtarea măştilor sanitare nu pot fi implementate”, a spus Markus Soeder.