Evenimentul ZileiJustitieDecizie în CAZUL Carabulea! Ce au decis judecătorii de la tribunalul Alba

Decizie în CAZUL Carabulea! Ce au decis judecătorii de la tribunalul Alba

Decizie în CAZUL Carabulea! Ce au decis judecătorii de la tribunalul Alba
La cererea DNA, Tribunalul Alba a desființat sentința prin care Judecătoria Aiud îi permitea lui Ilie Carabulea să facă doar trei luni de închisoare, în loc de cinci ani cu primise inițial, pronuțată în dosarul Carpatica Asig – ASF.

Decizia a fost luată de magistrații de la Tribunalul Alba, în urma unei contestații făcute de DNA împotriva hotărârii Judecătoriei Aiud, hotărâre dată pe 30 august, prin care omului de afaceri Ilie Carabulea i se admitea cererea de liberare condiționată. Sentința Judecătoriei se baza pe propunerea formulată de Comisia de liberări condiționate a penitenciarului Aiud, unde Ilie Carabulea este încarcerat de la sfârșitul lunii iunie.

În plus, judecătorii Tribunalului au decis și un termen minim până la care lui Carabulea să îi fie admisă punerea în discuție a unei noi cereri de liberare. Astfel, din cei cinci ani de pușcărie la care a fost condamnat magnatul sibian în al doilea dosar de corupție în care a fost inculpat, minimul de executat ar trebui să fie de aproape nouă luni.

„Respinge propunerea Comisiei de liberări condiţionate din cadrul Penitenciarului Aiud, privind liberarea condiţionată a condamnatului Carabulea Ilie, …, deţinut în Penitenciarul Aiud. În baza art. 587 alin. 2 Cpp stabileşte că o nouă propunere sau cerere pentru liberare condiţionată se va putea face după data de 25.03.2018”, se arată în minuta hotărârii definitive și executorie pronunțată de Tribunalul Alba în după amiaza zilei de luni, 25 septembrie, citată de Turnulsfatului.ro. 

Ilie Carabulea (70 de ani) a fost condamnat la cei cinci ani de închisoare în Dosarul Carpatica Asig – ASF pentru cumpărare de influență, în încercarea de a ocoli obligativitatea unei infuzii de capital de aproximativ 11 milioane de euro la societatea de asigurări.

 

 


Accesează: