Decizia luată de YouTube i-a înfuriat la culme pe ruși. Cea mai importantă platformă video a tăiat în carne vie

Decizia luată de YouTube i-a înfuriat la culme pe ruși. Cea mai importantă platformă video a tăiat în carne vie

Oficialii de la Moscova sunt foarte afectați din cauza unei sancțiuni ce a fost impusă de reprezentanții canalului YouTube. Vizată este televiziunea Duma TV, care a fost restricționată.

Rușii s-au făcut foc și pară pe reprezentanții canalului YouTube. Și asta pentru că televiziunea Duma TV, care transmite din camera inferioară a Parlamentului rus, a fost blocată pe platforma respectivă. Decizia respectivă a dus la un răspuns vehement din partea oficialilor ruşi, care au spus că cel mai popular serviciu de streaming din lume s-ar putea confrunta cu restricţii ca măsură de retorsiune.

Decizia radicală pe care au luat-o cei de la YouTube în privința Duma TV

Un mesaj ce a fost postat, sâmbătă, pe YouTube anunța că Duma TV a fost „închis pentru o încălcare a termenilor şi condiţiilor YouTube”.

YouTube, deţinut de Alphabet Inc’s, a fost supus presiunii din partea Roskomnadzor, autoritatea de reglementare în domeniul mass-media, iar oficialii au răspuns rapid. „Din câte se pare, YouTube şi-a semnat singur mandatul. Salvaţi conţinut, transferaţi-l pe platformele ruseşti. Şi, grăbiţi-vă”, a declarat purtătoarea de cuvânt a Ministerului Afacerilor de Externe al Rusiei, Maria Zakharova, prin Telegram.

Roskomnadzor a precizat că a cerut Google să restabilească imediat accesul la canalul Duma. „Compania americană de IT aderă la o poziţie pronunţată anti-rusă în războiul informaţional declanşat de Occident împotriva ţării noastre”, a comunicat Roskomnadzor.

 Reacția vehementă pe care au avut-o oficialii de la Moscova

Vyacheslav Volodin, purtătorul de cuvânt al Dumei, a afirmat că demersul YouTube este o dovadă suplimentară a încălcării drepturilor şi libertăţilor de către Washington. „SUA doresc să obţină un monopol în promovarea informaţiilor. Nu putem lăsa să se întâmple acest lucru”, a transmis Volodin pe Telegram.

Rusia a restricţionat deja accesul la Twitter, Facebook şi Instagram, de când a trimis mii de trupe în Ucraina pe 24 februarie.

Rusia a încercat anterior să interzică aplicaţia de mesagerie Telegram, folosită acum pe scară largă de oficiali, dar a ridicat interdicţia la jumătatea anului 2020. Unele canale mass-media din Rusia sunt de părere că mişcarea este sinonimă cu o capitulare, dar Roskomnadzor a menţionat că a acţionat în aşa manieră, deoarece fondatorul rus al aplicaţiei, Pavel Durov, era pregătit să coopereze în combaterea terorismului şi a extremismului pe platformă.

Ne puteți urmări și pe Google News