Decizia care îl va înfuria pe Vladimir Putin! Ajutor uriaş pentru Ucraina în plin război. Rusia, în stare de şoc

Decizia care îl va înfuria pe Vladimir Putin! Ajutor uriaş pentru Ucraina în plin război. Rusia, în stare de şocSursa foto:Facebook/Volodimir Zelenski

Forțele armate din Ucraina sunt susținute cu armament și echipamente militare de mai multe state occidentale. Încă de la începutul invaziei Ucraina a solicitat și a primit arme pe care să le folosească împotriva trupelor rusești invadatoare. În continuare, Ucraina solicită ajutor militar pentru a face față ofensivei rusești care se preconizează pe frontul din Donbas. Vladimir Putin își dorește o victorie aici pentru a relansa ofensiva asupra Ucrainei sau pentru a se prezenta în fața rușilor ca un învingător al acestui război.

Ucraina a ajuns în cea de-a 47-a zi a războiului cu Rusia, iar tensiunile continuă să escaladeze. Forțele ruse se pregătesc pentru un nou asalt în zona de est, iar confruntările se anunță mult mai dificile decât cele de până acum. Începând cu noaptea de duminică a fost semnalată o explozie fără precedent în zona orașului port Nikolaev. Iar președintele Volodimir Zelenski le cere ucrainenilor să se pregătească pentru atacuri și mai puternice ale rușilor.

Războiul pe care Vladimir Putin l-a declanșat în Ucraina începând cu 24 februarie 2022 a arătat diferența între armamentul de origine occidentală și cel rusesc. Rețelele de socializare sunt pline de imagini cu tancuri și transportoare blindate rusești, distruse de rachetele de tip Javelin. Pe de altă parte, eficiența dronelor turcești Bayraktar TB2 este atât de mare, încât ucrainenii le-au compus și o melodie, intitulată chiar așa „Bayraktar”.

sursa foto: Twitter

Confruntările din teren au arătat trupele ucrainene sunt mult mai bine echipate și pregătite pentru o confruntare. Iar armata rusă s-a bazat, în principal, pe rachetele și bombele lansate asupra infrastructurii civile și militare. Acestea au produs distrugeri incomensurabile și numeroase victime în rândul civililor.

Încă din primele zile de război a fost evident că armata ucraineană nu este atât de ușor de anihilat pe cât și-au închipuit Vladimir Putin și planificatorii războiului de la Kremlin. Acest lucru s-a datorat atât pregătirii militare a trupelor ucrainene, instruite de instructori militari din SUA și NATO, dar și a echipamentelor și armelor cu care au fost dotate.

Marea Britanie promite ajutor substanțial

În prezent, conflictul a intrat într-o nouă fază, iar Rusia își concentrează trupele în regiunea Donbas. În acest context, Ucraina are nevoie de noi echipamente militare și armament pentru a face față ofensivei care se anunță. De altfel, toată lumea este de acord că va urma o lună de foc, dacă nu chiar două.

Premierul Marii Britanii, Boris Johnson, a promis un nou ajutor militar pentru Ucraina, în valoare de 100 de milioane de lire sterline. De asemenea, mai multe state europene au contribuit pentru întărirea armatei lui Volodimir Zelenski. Țările din NATO, în special, și-au intensificat treptat asistența militară, dar și ajutorul cu arme, drone și vehicule blindate pentru Kiev.

Sursa foto: UKRAINIAN PRESIDENTIAL PRESS SERVICE

Marea Britanie este dispusă să trimită Ucrainei arme de înaltă tehnologie, inclusiv rachete antiaeriene Starstreak, dar și rachete antitanc și drone. În plus, Secretarul Apărării de la Londra, Ben Wallace, a confirmat că va trimite vehicule blindate Mastiff.

„Următoarele săptămâni vor fi critice. Ucrainenii au câștigat parțial. Au epuizat armata rusă, au câștigat bătălia de ocupație și l-au condamnat pe Putin la o izolare veșnică. Pot respinde în totalitate armata rusă? Pot distruge armata rusă? Posibil. Depinde de ce ajutor îl putem oferi cu toții”, a declarat un oficial britanic, citat de presa de la Londra.

Londra a fost de acord să trimită rachete anti-nave Harpoon, pentru a rupe asediul marinei ruse asupra porturilor ucrainene de la Marea Neagră.

Sursa foto:Facebook/Volodimir Zelenski

Ajutoarele militare primite de Ucraina

În cele ce urmează vă prezentăm o listă cu ajutoarele – cel puțin cele confirmate oficial – trimise de statele occidentale în Ucraina.

Astfel, Marea Britanie a trimis 4.000 de lansatoare de rachete anti-tanc, rachete Javelin, rachete antiaeriene și vehicule blindate în valoare de 120 de milioane de lire sterline.

Statele Unite au oferit sisteme antiaeriene Stinger, lansatoare de rachete anti-tanc AT-4, rachete Javelin – 4.600, drone tactice, elicoptere Mi017 și nave de patrulare.

Germania a trimis în Ucraina lansatoare de rachete anti-tanc, rachete Stinger, vehicule blindate.

Franța a trimis la Kiev diverse echipamente defensive, iar Belgia a trimis arme anti-tanc, mitraliere și puști automate.

Turcia, deși are o relație destul de apropiată cu Rusia și cu Vladimir Putin, a trimis în Ucraina câteva sute de drone Bayraktar TB2, foarte apreciate pe frontul din Ucraina.

Suedia a trimis arme anti-tanc, dar și alte echipamente defensive.

Cehia a trimis în Ucraina mai multe zeci de tancuri de proveniență sovietică, T-72.

Țările de Jos au trimis rachete anti-aeriene Stinger, iar Portugalia a trimis echipamente de protecție.

Canada a trimis sisteme de arme anti-tanc.

Ne puteți urmări și pe Google News