Decidenții politici din Transnistria afirmă că nu au intenții ofensive: „Afirmaţiile că ar ataca Moldova ori Ucraina sunt minciuni şi provocări”

Decidenții politici din Transnistria afirmă că nu au intenții ofensive: „Afirmaţiile că ar ataca Moldova ori Ucraina sunt  minciuni şi provocări” Sursa foto: Dreamstime.com

Afirmaţiile că Transnistria ar ataca Moldova ori Ucraina sunt „minciuni şi provocări”, a declarat liderul separatist Vadim Kransoseski.

Liderul regiunii separatiste transnistrene, Vadim Krasnoselski, a declarat astăzi după adoptarea de către așa numitul legislativ de la tiraspol a unei declarații e neutralitate a regiunii că „Transnistria nu intenţionează să atace nici Ucraina, nici malul drept al Nistrului”.

Oficialul de la Tiraspol a afirmat că politicienii care fac asemenea afirmații lansează „minciuni şi provocări”.

Potrivit lui Krasnoselski,  din cauza unor asemenea declaraţii a liderilor de la Chişinău şi Kiev, regiunea este privită de către ucraineni şi moldoveni ca un „duşman”.  „Tiraspolul este pus în situația de a demonstra contrariul”, a precizat șeful administrației transnistrene.

Ne puteți urmări și pe Google News

 „Republica Moldovenească Nistreană este „un stat exclusiv iubitor de pace”

Krasnoselski a precizat ănsă că, în caz de forță majoră este ăn stare să se apere. „Nu avem intenții ofensive. Trăim într-o epocă în care e greu să ascunzi ceva. Dacă am fi pregătit o ofensivă acest lucru nu putea să nu fie observat”, a spus acesta.

În cadrul conferinței comune cu șefa statului moldovean, Maia Sandu, președintele ucrainean, Volodimir Zelenski, a declarat că un eventual atac al trupelor ruseşti va fi ca o palmă, la care Ucraina va răspunde cu o lovitură.

Așa numitul legislativ din regiunea transnistreană, Consiliul Suprem, a adoptat astăzi,  29 iunie, o declarație cu privire la situația din regiunea transnistreană. În document se subliniază că „Republica Moldovenească Nistreană” este „un stat exclusiv iubitor de pace, care respectă principiile neutralității și pledează pentru soluționarea tututor conflictelor la masa de negocieri”. „Consiliul Suprem, la fel ca întregul popor multinațional transnistrean, îndeamnă conducerea țărilor vecine să atragă atenția asupra poziției constructive a Republicii Moldovenești Nistrene și să nu admită escaladarea tensiunilor în spațiul public regional”, se arată în declarație.