„Ultimii treisprezece ani din viață mi i-am dedicat politicii. Nu am niciun regret. Dacă aș fi cu treisprezece ani în urmă, aș lua-o de la capăt, chiar dacă unele lucruri le-aș face diferit. Am făcut ceea ce am crezut că e bine, am câștigat și am pierdut, am urcat și am coborât, am făcut lucruri corecte și am greșit. Îmi asum tot și mai ales ceea ce sunt. Acum a venit vremea să îmi iau rămas bun… a venit vremea unui nou început”, a scris Udrea pe Facebook.În week-end-ul acesta, iubitul său, Adrian Alexandrov (foto), a postat mai multe poze cu ei pe contul său de Facebook. Udrea a candidat independent la parlamentare pentru un post de deputat, dar a pierdut. A doua zi după alegeri, ea a anunțat că se va retrage din politică, dezamăgită de rezultatul alegerilor din 11 decembrie.

Udrea a intrat în politică în 2004, ca membru PNL. Ajunge consilier general în echipa primarului Capitalei, Traian Băsescu. Din 2008 până în 2016 a fost deputat. Ea a mai deținut funcțiile de consilier prezidențial, șef al Cancelariei Prezidențiale și ministru al Turismului.

În 2014 a demisionat din PDL și s-a alăturat PMP. În luna iunie a aceluiași an a devenit președintele formațiunii. La alegerile prezidențiale din 2014 ea a candidat din partea PMP.