Evenimentul Zilei > International > De unde vine această frenezie de a-l face pe Donald Trump albie de porci?
De unde vine această frenezie de a-l face pe Donald Trump albie de porci?

De unde vine această frenezie de a-l face pe Donald Trump albie de porci?

Presa din Statele Unite și Europa occidentală își face un titlu de glorie din a-l terfeli pe Trump așa cum nu a mai fost nici un alt președinte american.

Articolele imunde se adună cu lopata în presa franceză și de altfel aici  nu există decât articole imunde, de îndată ce este vorba despre Trump.

Ar fi dificil să găsești un articol pozitiv despre Trump, într-o revistă sau cotidian franceze, chiar dacă te uiți cu microscopul.

Aceeași situație o întâlnești în presa din majoritatea țărilor europene occidentale. Ai putea crede că Trump este mai rău decât Hitler, Stalin și Pol Pot la un loc.

Nu am văzut niciodată așa ceva în viața mea, trebuie să mărturisesc. În orice caz, nu în asemenea grad.

Ronald Reagan a fost numit actor de seria B și idiot în presa din Europa occidentală, dar lucrurile s-au oprit aici.

George W. Bush a fost descris ca un handicapat, alcoolic și fascist, în aceleași ziare și reviste, dar lucrurile s-au oprit aici.

De unde vine această abundență de cărți și articole care îl terfelesc cu frenezie pe Trump?

Din disprețul pe care Stânga americană i-l poartă lui Trump, fără îndoială. Pentru Stânga americană, Trump este omul care a dejucat încoronarea a ceea ce Barack Obama a făcut timp de opt ani și definitivarea transformării Statelor Unite într-o țară socialistă în declin.

Din 2016, Stânga americană este literalmente turbată și dezlănțuită, și este gata de orice pentru a-l doborî pe Donald Trump, absolut orice, chiar și de cele mai teribile calomnii și afirmațiile cele mai monstruoase.

Ea pleacă de la ideea că dacă îl va murdări pe Trump va induce în mintea opiniei publice o imagine de neșters, care va provoca repulsie.

În Statele Unite, succesul său în acest plan este limitat și nu îi afectează decât pe oamenii care erau deja de stânga.

În Europa, urii latente față de Statele Unite, care îi impregnează pe oamenii de stânga, și care nu îi iartă decât pe președinții de stânga (când un președinte american este de extremă stânga, așa cum a fost Barack Obama, el suscită o admirație fără limite din partea a numeroși europeni), se adaugă ura față de orice președinte care înțelege să prezerve tot ce a făcut măreția Americii și rolul său de apărătoare a lumii libere, și aversiunea față de orice președinte care apără civilizația occidentală, patriotismul și suveranitatea națională.

Donald Trump are toate calitățile pentru a suscita ura și aversiunea unui număr uriaș de europeni și, spre deosebire de Statele Unite, cei care manifestă această ură și această aversiune în Europa depășesc cu mult rândurile Stângii.

Să spun că găsesc acest lucru îngrijorător pentru Europa occidentală și că văd în asta un semn al unui accelerat declin al acesteia din urmă?

Da, iată că o spun!

PAGINA ANTERIOARA

Publicat in categoriile: International
Ne puteți urmări pe Facebook, Telegram sau pe Google News
Accesează: