De unde își iau românii știrile. Suntem și aici pe ultimul loc în Europa!

Topul căutărilor pe Internet, în România. Politica și manelele, pe primele locuri. Sursa foto Arhiva EVZ

Potrivit ultimului studiu Eurostat, România e pe ultimul loc în UE când vine vorba de accesarea site-urilor de știri și citirea ziarelor pe Internet!

Pentru români, netul înseamnă Facebook și Instagram, iar informația e culeasă în principal de la televizor. Eurostat arată că doar 40% din populația activă a țării se informează de pe Internet, ceea ce reprezintă ultimul loc la nivelul UE. Surprinzător, Italia e penultima, iar Bulgaria, cu 45%, antepenultima.

Chestionați în legătură cu utilizarea Internetului, peste 60% dintre români au răspuns „pentru rețelele sociale”.

De departe, nordicii rămân cei mai activi cititori pe net. 82% dintre danezi culeg informații din mediul online, iar finlandezii țin aproape, cu 81%. Suedezii au ajuns și ei la un procent de 80%.

Și, totuși, nu se poate spune că românii nu-s familiarizați cu Internetul. Eurostat a demonstrat că 75% din populația țării (cu vârsta peste 16 ani) a folosit Internetul în ultimele trei luni! Cei mai activi sunt locuitorii din vestul României (92%) și cei din Capitală (90%).

Pe de altă parte, românii cu vârste între 55 și 74 de ani sunt ultimii în Europa la folosirea Internetului – sub 60% dintre ei s-au „plimbat” măcar o dată prin spațiul virtual.

Conform unui studiu de piață al INS, pentru știri și alte informații, românii preferă televiziunile.