EXCLUSIV: Directoarea ITM Timiş promova munca la negru. Dosarul DNA a pornit de la Hotelul lui Borcea

EXCLUSIV: Directoarea ITM Timiş promova munca la negru. Dosarul DNA a pornit de la Hotelul lui Borcea

Cornelia Corescu, directoarea ITM Timiş, a fost arestată aseară. O firmă de construcţii care renova hotelul din Timişoara al dinamovistului se alesese cu dosar penal pentru lipsa contractelor de muncă. Şefa ITM le-a făcut o contraofertă: 10.000 de lei pentru a şterge totul cu buretele

UPDATE.Preşedintele PDL, Emil Boc, a solicitat o investigaţie internă a situaţiei de la filiala Timiş, concluziile urmând să fie publicate. "Preşedintele PDL a solicitat structurilor interne abilitate o investigaţie a situaţiei de la Timiş, pentru a clarifica aspectele legate de finanţarea activităţii politice a organizaţiei şi pentru a nu lăsa loc speculaţiilor şi interpretărilor tendenţioase care, nu ne îndoim, vor umple ecranele televiziunilor de propagandă ale adversarilor noştri politici. Concluziile acestei investigaţii vor fi prezentate public", se arată într-un comunicat al PDL.     Povestea de la Timiş a pornit în curtea Hotelului Boavista din Timişoara, construit de fosta glorie a fotbalului bănăţean Gheorghe Timofte, şi vândut, în urmă cu ceva timp, preşedintelui executiv al clubului Dinamo Bucureşti, Cristi Borcea. Băgat în renovare de noul patron, hotelul a apelat la câteva companii de construcţii, între care şi SC Relu&Andreea Construct SRL din Variaş.

Dosar penal pentru muncă la negru

După un an fiscal cu zero profit, patronul firmei din Variaş a decis să lucreze cu muncitori fără contract. Pe unii dintre ei nici nu i-a plătit. În iulie, după ce nu au primit salariile pe ultima lună lucrată, doi dintre muncitorii angajaţi "la negru" au reclamat situaţia la ITM. Imediat s-a decis efectuarea unui control coordonat de adjuncta lui Corescu, directorul adjunct al ITM Timiş, Ileana Tomoiagă.

Ne puteți urmări și pe Google News

"Pe 20 iulie am fost la faţa locului şi am descoperit un număr de opt muncitori care lucrau fără să aibă întocmite contracte individuale de muncă. Fiind vorba de mai mult de cinci persoane care munceau la negru nu puteam amenda compania, ci, aşa cum prevede legea, trebuia să întocmim dosar penal. Pe 21 iulie am efectuat controlul documentelor. În urma controlului am sancţionat firma cu o amendă de 8.000 de lei pe linie de sănătate şi securitate în muncă. Iar a doua zi, pe 22 iulie, am deschis dosarul penal la parchet pentru muncă la negru", a declarat Ileana Tomoiagă, directorul adjunct al ITM Timiş.

Corescu a cerut o sponsorizare pentru PDL

Unul dintre asociaţii firmei, Aurel Grindiş, a căutat interpuşi pentru a face trafic de influenţă ca să scape de orice pedeapsă. Printr-un apropiat al şefei ITM Timiş, patronul grupului Trident, acesta a ajuns la o înţelegere pe linie de partid, astfel încât ar fi rumat să i se retragă plângerea penală şi să i se anuleze amenda, cu condiţia să vireze 10.000 de lei sub formă de sponsorizare a PDL, partid din care făcea parte şi Cornelia Corescu. Din aceşti bani, prima tranşă, 1.000 de lei, a fost virată la începutul săptămânii în curs.

DNA a reţinut-o aseară

Şefa ITM Timiş, Cornelia Corescu, a fost reţinută, miercuri seara, pentru 24 de ore. La ora 20,30, după ce toată ziua a fost audiată de procurorii DNA, Cornelia Corescu a fost dusă în arestul Poliţiei Timiş. Avocatul acesteia, Adrian Fanu - Moca a declarat că ea este acuzată de complicitate la trafic de influenţă şi instigare la abuz în serviciu, dar şi că speţa este "complicată şi cu acuzaţii de trafic de influenţă, care în opinia noastră nu au o logică clară faţă de prevederile codului penal". Odată cu ea, a fost reţinut şi Vasile Medeşan, apropiat al Corneliei Corescu, preşedintele grupului de firme Trident din Timişoara, care este acuzat de trafic de influenţă. cei doi vor fi prezentaţi azi judecătorilor cu propunere de arestare preventivă. CITIŢI ŞI:

  • Şefa ITM Timiş, reţinută într-un dosar de corupţie