De sunt răpuși de coronavirus și oamenii sănătoși? Trei cauze fundamentale

De sunt răpuși de coronavirus și oamenii sănătoși? Trei cauze fundamentale

Și cei care cred că nu suferă de nicio comorbiditate sunt expuși în timpul pandemiei de coronavirus, explică un specialist.

A devenit o certitudine și faptul că nu numai persoanele care au diverse afecțiuni decedează din cauza infectării cu coronavirus. Au fost numeroase cazuri de oameni care și-au pierdut viața fără să și știut că au comorbidități. Există trei situații în care contractarea virusului ar putea să ducă la situația extremă a decesului pentru persoanele care nu au alte boli.

Un prim caz se referă la timpul în care un pacient ajunge la spital. Există situații în care coronavirusul creează mari probleme, dacă nu este întâmpinat cu tratament în unitățile specializare.

Oamenii ajung prea târziu la spital

Ne puteți urmări și pe Google News

Virusul de la început și-a arătat un polimorfism privind diferite sisteme pe care le atacă și prin diferite efecte care pot duce la manifestări diferite.

Sunt trei situații pentru care adulții aparent sănătoși fac forme grave de coronavirus și mor. În primul rând, virusul se manifestă în furtuna antinflamatorie, care duce a manifestările violente care nu mai răspund la tratament. Sau, oamenii ajung prea târziu la spital, iar schemele terapeutice nu mai sunt eficiente. Chiar dacă se aplică tot ce este eficient ca tratament în această boală, persoana nu răspunde”, a explicat Ioana Stăncel, expert în sănătate publică, la Digi 24.

Ea a vorbit și despre cea de-a doua situație care ar putea crea probleme: „În al doilea rând, trebuie avut în vedere că în cazul unei mari părți a adulților aparent sănătoși, supravegherea stării de sănătate privind bolile cronice nu e cea mai bună. Avem adulți aparent sănătoși, care, în realitate, au afecțiuni cardio-vasculare, diabet, boli supraponderale.

Chiar dacă nu sunt diagnosticate, aceste afecțiuni există și, pe acest teren, infecția are alte forme de manifestare, astfel că pacientul răspunde mult mai greu la tratament”.

„Avem adulți aparent sănătoși, care, în realitate, au afecțiuni cardio-vasculare, diabet, boli supraponderale”

Ioana Stăncel a mai precizat mulți adulți sănătoși cred că nu li se poate întâmpla și nu iau în serios diverse simptome.

În al doilea rând, trebuie avut în vedere că în cazul unei mari părți a adulților aparent sănătoși, supravegherea stării de sănătate privind bolile cronice nu e cea mai bună. „Avem adulți aparent sănătoși, care, în realitate, au afecțiuni cardio-vasculare, diabet, boli supraponderale.

Chiar dacă nu sunt diagnosticate, aceste afecțiuni există și, pe acest teren, infecția are alte forme de manifestare, astfel că pacientul răspunde mult mai greu la tratament.”