Piețele sunt pline de caise proaspete și aromate. Profită de această perioadă și pregătește un desert de sezon. Prăjitura cu caise este o rețetă pentru începători, dar rezultatul este senzațional.
A venit vara, tarabele din piețe abundă de fructe proaspete, așa că profitați de această perioadă și gătiți prăjituri răcoroase și aromate. Astăzi o să vă prezentăm o rețetă de prăjitură delicioasă, care se face rapid și cu ingrediente puține: pandișpan cu caise.
Se servește rece, dar, var poți să mănânci pandișpanul fierbinte, gata scos din cuptor, cu o cupă de înghețată de vanilie lângă el. Nici că se poate ceva mai bun!
Dar haideți să vedem de ce ingrediente avem pentru rețeta de pandișpan cu caise și cum se prepară. Ingrediente pandișpan cu caise
8 ouă 4 linguri de ulei 250 grame de zahăr 250 grame făină Un praf de sare 4 linguri de ulei Jumătate de pliculeț praf de copt Un praf de sare 10-15 caise coapte Zahăr pudră pentru decor
Mod de preparare prăjitură cu caise
Mai întâi mixăm albușurile cu zahărul și cu sarea până când devin o spumă tare. Separat frecăm cu o lingură de lemn sau cu o spatulă până când devin cremoase.
Amestecăm ușor gălbenușurile cu albușurile.
Turnăm făina, amestecată în prealabil cu praful de copt, peste amestecul de ouă. Amestecăm ușor, astfel încât compoziția să nu se lase.
Tapetăm o tavă cu hârtie de copt și turnăm aluatul. Așezăm deasupra caisele spălate, curățate de coajă și tăiate bucățele.
Băgăm prăjitura la cuptorul preîncălzit la 180 de grade pentru aproximativ 25-30 de minute.
Înainte de a scoate prăjitura din cuptor, faceți testul scobitorii. Dacă scobitoarea va fi uscată, înseamnă că pandișpanul este copt. Dacă pe scobitoare sunt urme umede de aluat, atunci mai trebuie lăsată puțin la cuptor.
Asezonați prăjitura cu zahăr pudră și lăsați-o să se răcească la temperatura camerei.
Beneficiile consumului de caise
Beneficiile consumului de caise sunt numeroase si se datoreaza continutului bogat de vitamine, minerale si antioxidanti al acestora. Printre ele se numara intarirea sistemului imunitar, protejarea vederii, imbunatatirea sanatatii pielii si sprijinirea functionarii optime a sistemului digestiv.