De ruşine, Ioan Oltean nu le spunea oamenilor că e parlamentar. "Acum nu mai pot că mă ştiu şi câinii din cartier"

De ruşine, Ioan Oltean nu le spunea oamenilor că e parlamentar. "Acum nu mai pot că mă ştiu şi câinii din cartier"

Preşedintele PDL Bistriţa, Ioan Oltean, a declarat aseară că a avut momente când ar fi dat orice să nu fi fost deputat şi că, într-o perioadă, când era întrebat cu ce se ocupă spunea că este avocat.

"Parlamentul e instituţia cea mai prost văzută, calitatea de deputat nu-ţi aduce niciun fel de bucurie. Înainte spuneam că sunt avocat când mă întreba cineva ce lucrez, acum nu mai pot că mă ştiu şi câinii din cartier", a mărturisit Oltean la Bistriţa, la "Cafeneaua politică".

Acesta a povestit că, odată, în Bucureşti, se afla în maşină cu şoferul, iar la un semafor o cerşetoare în vârstă l-a recunoscut şi i-a urat sănătate, însă a admis că în ultimii doi ani nu a mai întâlnit astfel de reacţii. În 2011 am trăit atâta umilinţă încât îmi era jenă să ies din casă. Îmi ziceam: "Ioane, în Tanganyika cu tine, până uită oamenii că PDL le-a tăiat pensiile". Oamenii nu au văzut decât partea urâtă din ce am făcut noi", a spus, conform mediafax.ro, liderul PDL Bistriţa.

Nu este aceasta singura întâmplare traumatizantă pe care a trăit-o parlamentarul. "Eram în aeroport, să mergem la avion. Era o duduie la vreo 30 şi ceva de ani, mă uitam la ea ca un bărbat care nu e misogin. Se uită la mine şi îmi zice: "Ticălosule, nemernicule, mai ai curaj să ieşi din casă? La puşcărie cu voi!". Mi-am dat seama că a reacţionat aşa nu că mă uitam la ea, ci că a realizat cine eram, o fi pierdut salariul, cine ştie. Au fost momente când aş fi dat orice să nu fi fost deputat", a declarat Oltean.

Ne puteți urmări și pe Google News

Pericolele pândesc însă după toate colţurile şi nici în Parlament un ales al neamului nu este în deplină siguranţă. "Conduceam şedinţa Camerelor reunite. Se vota al nouălea judecător la Curtea Constituţională", a povestit Oltean. "Spiritele erau atât de încinse, încât doar o scânteie ca să iasă bătaie. Când vedeam că se încing lucrurile, suspendam şedinţa ca să se răcorească, apoi reluam. La un moment dat, era 1.30 noaptea, toţi eram înfierbântaţi, la propriu. Vine la mine la tribună un liberal, fost boxer, şi îmi spune: "Am să-ţi dau o scatoalcă de am să te trec prin peretele de acolo". Mă gândeam: "oare ar fi în stare?" La nervozitatea care era, se putea întâmpla. Momente de acest fel te fac să îţi spui: "orice, dar nu deputat", le-a spus el tinerilor participanţi la "Cafeneaua politică".