De necrezut. Cel mai eficient detector de COVID-19. Foarte mulți oameni îl cresc acasă

De necrezut. Cel mai eficient detector de COVID-19. Foarte mulți oameni îl cresc acasă

Cercetătorii britanici studiază faptul că cei mai bun prieten al omului, câinele, poate detecta infecția cu COVID-19.

 

 

Oamenii de știință au început deja testele care vor determina dacă virusul poate fi detectat de către câini. Este știut faptul că infecţiile schimbă mirosul corpului iar mirosul fin al câinilor ajută la depistarea bolii.

Ne puteți urmări și pe Google News

Dacă studiu se va dovedi un succes, căţeii ar putea deveni cei mai eficienţi detectori de Covid-19. Câinii sunt capabili să detecteze o boală chiar şi înaintea unui medic. Mirosul lor foarte fin ar putea fi cheia şi pentru depistarea timpurie a coronavirusului.

James Logan, şeful Departamentului de Control al Bolilor la Şcoala Londoneza de Medicina: Majoritatea infecţiilor schimbă mirosul corpului şi avem toate motivele să credem că acest lucru se va întâmpla şi în cazul coronavirusului.

Cercetătorii britanici din spatele acestui program, au antrenat câini să detecteze malaria şi realizează progrese şi în detectarea cancerului cu ajutorul patrupedelor. Pentru început, în aceste teste, vor fi folosiţi şase câini.

Dacă experimentul va da rezultate şi programul se va extinde, câinii ar putea realiza un număr record de teste pe zi.

James Logan, şeful Departamentului de Control al Bolilor la Şcoala Londoneza de Medicina: Fiecare câine ar putea să verifice până la 250 de oameni pe oră.

Oamenii de ştiinţă răspund şi îngrijorărilor iubitorilor de animale şi reamintesc că datele de până acum arată că sănătatea patrupezilor nu va fi pusă în pericol.

James Logan, şeful Departamentului de Control al Bolilor la Şcoala Londoneza de Medicina: Există dovezi ştiinţifice conform cărora câinii nu sunt afectaţi de acest coronavirus. Există un risc foarte mic sau riscul ca ei să fie infectaţi este foarte mic.

Guvernul britanic a finanţat cercetarea cu peste 500.000 de lire sterline. În Marea Britanie, aproape 34.000 de oameni au fost răpuşi de virus şi peste 236.000 au fost infectaţi, scrie observatornews.ro.