De ce sunt populare buteliile în România față de Europa
- Ionut G.
- 15 ianuarie 2019, 15:09
În ultimele decenii butelia a fost înlocuită cu succes de rețele moderne de gaz și sisteme de gătit alimentate cu curent electric.
Butelia este unul din obiectele nelipsite din orice bucătărie tradițională din țara noastră, iar majoritatea o păstrează cu sfințenie, deși în ultimele decenii a fost înlocuită cu succes de rețele moderne de gaz și sisteme de gătit alimentate cu curent electric. De fapt, așa și-a și pierdut butelia din popularitate în restul Europei, unde oamenii preferă confortul oferit de rețele publice de gaze și electricitate. În plus, butelia implică în egală măsură riscuri și răspunderi nu doar pentru utilizator, ci și pentru persoana care o montează. An de an, știri despre accidente dramatice și devastatoare provocate de explozia buteliilor la domiciliu Pitesti, care sunt alimentate cu gaz de la rețeaua locală, țin prima pagină a ziarelor, descurajând oamenii în a le mai folosi. Un alt dezavantaj major este faptul că trebuie schimbate periodic, operațiune care costă și timp și bani și care, de obicei, survine în cele mai nepotrivite momente.
Toate aceste neajunsuri pe care le implică rețelele relativ restrânse de alimentare cu gaz au fost exploatate cu succes de micii întreprinzători, prin apariția posibilității de a încărca buteliile în stațiile GPL. Această practică este ilegală și extrem de periculoasă, însă aplicarea destul de rară a legislației facă ca aceasta să fie una încă populară, lucru care în statele europene nu ar fi posibil datorită legilor extrem de aspre în domeniu. Din fericire, nu a întârziat să apară nici alternativa: servicii de livrare butelii la domiciliu Ploiesti, unde, fără costuri suplimentare, buteliile sunt nu doar transportate, ci și livrate și verificate de personal experimentat.
În zone ca Râmnicu Vâlcea, folosirea de butelii la domiciliu ramnicu valcea este încă extrem de populară și datorită gradului mare de spații rurale, comparativ cu alte țări din Europa, unde condițiile de trai sunt mult mai ridicate, iar costurile de racordare la rețelele publice sunt și ele mai ușor de suportat de populație. În plus, europenii, mai înclinați prin educație spre ecologie, se apleacă tot mai mult spre alternative eco la exploatarea gazelor naturale, precum folosirea curentului electric produs prin energia eoliană.