Evenimentul Zilei > Sport > De ce nu a ajuns Dan Petrescu pe banca naționalei. FRF: „E cu totul altceva”
De ce nu a ajuns Dan Petrescu pe banca naționalei. FRF: „E cu totul altceva”

De ce nu a ajuns Dan Petrescu pe banca naționalei. FRF: „E cu totul altceva”

Dan Petrescu a reintrat în calcule pentru preluarea echipei naționale de fotbal a României, după plecarea lui Cosmin Contra. Mihai Stoichiță a explicat motivul pentru care antrenorul de la CFR Cluj nu a fost adus pe banca „tricolorilor".

Federația Română de Fotbal l-a ales pe Mirel Rădoi să stea pe banca naționalei de seniori a României, cea mai la îndemână variantă. Spre deosebire de fostul selecționer U21, Dan Petrescu este un tehnician cu pretenții extrem de greu de satisfăcut.

În opinia lui Mihai Stoichiță, aducerea lui Dan Petrescu pe banca naționalei ar fi însemnat o schimbare radicală pentru antrenorul ardelenilor.

„Dan Petrescu conduce o multinaţională, dar are puţini jucători care să joace pentru România. Este o echipă aleasă de el, formată de el, educată de el. La naţionala României e cu totul altceva. Vin jucători din cu totul alte zone, poate nu-i convine modul în care joacă, nu sunt potriviţi sistemului în care joacă Dan, sunt mai multe detalii de luat în considerare, chiar dacă Dan este numărul 1 ca antrenor în România”, a spus Mihai Stoichiţă, directorul Comisiei Tehnice a FRF, la Digi Sport.

De partea cealaltă, Dan Petrescu spune că nu l-a contactat nimeni de la Federație.