De ce ne amorţesc degetele. O afecţiune foarte frecventă, dar extrem de periculoasă

Sursă Dreamstime

Medicii au declarat că multe persoane se confruntă cu amorţeala degetelor, dar că această afecțiune este extrem de periculoasă. Ei au dezvăluit și care este tratamentul pentru sindromul de tunel carpian.

Medicii au declarat că există mai multe boli care pot provoca amorţeala degetelor, inclusiv la persoanele tinere. Ei au dezvăluit și care este tratamentul pentru sindromul de tunel carpian și când devine periculos.

Această boală apare la persoanele cu vârsta cuprinsă între 30 şi 60 ani. Cu toate astea, medicii au spus că și minorii se pot confrunta cu probleme. Persoanele care lucrează foarte mult folosind mâinile (mai ales prin utilizarea tastaturii de la telefonul mobil) şi realizând mișcări repetitive, pot dezvolta sindromul de tunel carpian.

Simptomele sindromului de tunel carpian sunt durere, furnicături, arsură sau amorțeala mâinilor și antebrațelor. Ele sunt provocate de mișcările repetitive care irită nervul median al încheieturii mâinii, ducând la umflarea și blocarea lui.

Tratament pentru amorțeala degetelor

Medicii au declarat cel mai recomandat tratament este: purtarea unei orteze pe timpul nopţii şi infiltraţii locale cu substanţă antiinflamatorie. Și vitamina B6 (piridoxină), coenzima Q10, suplimentele cu zinc şi lecitină, dar şi Ginkgo biloba ajută. Este recomandată o dietă cu fructe, legume și alimente bogate în acizi grași Omega 3, potasiu și magneziu.

Sursă Dreamstime

O altă soluție este hidroterapia, care presupune imersia încheieturii în apă caldă timp de 3 minute, apoi în apa rece pentru alte 3 minute, pentru ameliorarea circulaţiei sangvine locale. Și acupunctura poate da rezultate.

Primele semne și simptome

Medicii au explicat și care sunt simptomele pe care nu trebuie să le neglijăm:

– amorţeală parţială sau totală – lipsa sensibilităţii la pipăire – furnicături, parestezii, tremurături fine – crampe, înţepături – senzaţia de arsură/rece la degete şi/palme – durere şi/sau amplificată în timpul nopţii – pierderea forţei în muşchii de la baza degetului mare, în apropierea palmei durere pornind de la baza braţului în jos tot mai departe de umăr.

La control, medicii vor apela la manevra Phalen. Testul este înregistrat ca pozitiv dacă în 60 de secunde de menţinere a încheieturii în flexie apar amorţeala şi furnicăturile. Manevra se poate executa simultan bilateral, punând în contact palmele (testul rugăciunii), potrivit Doctorulzilei.