Escapadă în Delta Dunării. Prețuri atractive, mâncare bună şi peisaje care-ţi taie răsuflarea

Escapadă în Delta Dunării. Prețuri atractive, mâncare bună şi peisaje care-ţi taie răsuflarea Sursa foto: Calin Stan | Dreamstime.com

Se spune că Delta Dunării este a treia ca mărime din Europa, iar la nivel mondial se află pe locul 22. Pe lângă frumusețile oferite de natură, turiștii pot avea parte de experiențe interesante, de la cele culinare până la drumeții prin inima sălbatică a deltei româneşti.

Delta Dunării face parte din lista celor mai frumoase locuri de vizitat în România. Este cea mai bine conservată deltă din Europa, iar din 1990 Delta Dunării este considerată rezervație a biosferei, alături de alte rezervații naturale din România, și este parte a Patrimoniului Mondial UNESCO.

Anual, Delta Dunării găzduiește zeci de mii de turiști, atât români cât și străini. Vin aici pentru oazele de liniște, pentru peisajele fără egal, pentru fotografiile cu fauna și flora sălbatică dar și pentru plăcerea de a savura o masă tradițională pescărească cu tot ce poate fi mai bun, în căsuțele lipovenești pictate în albastru - azuriu.

În Deltă se regăsesc peste 5.500 de specii, dintre care peste 1.800 sunt de plante, iar multe dintre ele sunt plante ocrotite de lege în România. Aproximativ 78% din vegetația Deltei Dunării este preponderent specifică zonelor umede și este reprezentată de specii precum: papură, salcie pitică, pipirig, stuf sau rogoz.

Ne puteți urmări și pe Google News

Delta Dunării | WWF Romania

Sursa foto: Wikipedia

O zi de neuitat pe canalele tăcute ale Deltei Dunării

Sunt agenții de turism care oferă excursii de o zi în Delta Dunării, cu plecare din Constanța: „Transportul se face cu microbuz până la Murighiol de unde ne îmbarcăm în catamarane, sosim la resortul din Uzlina, pentru un savuros prânz pescăresc și apoi plecăm într-o croazieră privată pe lacurile și canalele Deltei. La întoarcere, mai petrecem câteva ore de relaxare în resort, pentru a încheia o zi perfectă înainte de întoarcerea în Constanța” a declarat Corina Martin, managerul agenției Mistral Tours.

Excursiile cu plecare din Tulcea au prețuri variate. De exemplu dacă doriți o plimbare pe canale și lacuri de doar două ore, plătiți mai puțin.

„De la Tulcea la Mila 23, cam două ore prețul pornește de la 100 de lei, tariful crește în funcție de durată. Pentru o zi întreagă, pe canale și lacuri până la Sulina, cu vizită în Pădurea Letea, prețul este de 250 de lei. În această ultima varianta de excursie, turiștii pot opta și pentru un prânz tradițional pescăresc, care costă 70 de lei, la un centru gastronomic autorizat din Delta Dunării ” a declarat Mihai Bazbanela, manager Linea Trips.

Stiri Directe - Descoperirea biodiversității plantelor din Delta Dunării: Ghid complet de plante din ecosistemul umed al României - Stiri Directe

Sursa foto: Wikipedia

Dacă doriți să nu fiți însă legați de un grup, puteți face o excursie pe cont propriu economisind și bani, puteți merge cu transportul public din Delta Dunării. Costă doar 20 de lei din Tulcea până la Sulina; dezavantajul este acela că drumul durează șase ore, însă abia vă puteți bucură în tihnă de peisaj. Alternativa o reprezintă navele rapide, care înjumătățesc acest timp, iar prețul este de 60 de lei de persoană, însă atenție întrucât acestea pleacă la ore fixe.

Cele mai bune mâncăruri pescărești doar aici le puteţi degusta

Fiecare proprietar de pensiune din Delta Dunării este mai mult decât bucuros să primească turiști la masă. Preparatele se fac dimineața, în funcție de ce prind pescarii, iar prețurile sunt în medie cam la fel peste tot, în funcție de confortul restaurantului sau cantitatea preparatului.

Delta Dunării

Sursa foto: Wikipedia

„Ciorbele sunt cam 17-18 lei, storceagul 20- 30 lei, chifteluțele pescărești cu piure de cartofi-20- 28 lei, crapul prăjit 20-25 lei, calcanul prăjit 25 lei-30 lei. Avem și hamsie prăjită, proaspăt scoasă din mare, la 15- 28 lei, biban de mare 20-35 lei, crap pe varză 25-35 lei și saramură pescărească din Chefal prăjit la 30-40 lei” a declarat Dragoș Ioniță, administratorul pensiunii Perla din Sulina, potrivit adevarul.ro.